Μέσω ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank -Σενάριο ιδιωτικοποίησης το Φθινόπωρο - iefimerida.gr

Μέσω ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank -Σενάριο ιδιωτικοποίησης το Φθινόπωρο

Μέσω ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λύση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέληξαν τα μέλη του Δ.Σ. της Eurobank προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,8 δισ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο αξιολόγησε τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος αυτού και την αβεβαιότητα της συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.

«Στο πλαίσιο του ρόλου της ως μιας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η Eurobank σκοπεύει να συμμετάσχει στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενσωματώνοντας άλλες μικρότερες μη συστημικές τράπεζες» αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Επίσης, εφόσον οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν τελικά τη μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η Τράπεζα θα υποβάλει, ως οφείλει, ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικά και θεσμικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ταχύτερο δυνατόν, όπως άλλωστε προβλέπει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

«Γνώμονας των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι, μέσα από τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Eurobank, η ενίσχυση της ικανότητας της Τράπεζας να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην κρίσιμη τρέχουσα συγκυρία, να διευρύνει την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές και να χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία στην προσπάθεια επιστροφής της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ