Η. Μόσιαλος: «Οι οίκοι αξιολόγησης είναι ανεξέλεγκτοι» - iefimerida.gr

Η. Μόσιαλος: «Οι οίκοι αξιολόγησης είναι ανεξέλεγκτοι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οίκοι αξιολόγησης είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν τίθεται θέμα να ακολουθηθεί νομική διαδικασία εναντίον τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την στάση του οίκου αξιολόγησης FITCH για ενδεχόμενη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. Μόσιαλος υπενθύμισε ότι στην Ευρωπιακή Επιτροπή βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία θεσμικού πλαισίου αλλά το θέμα αυτό ξεπερνά την Ευρώπη κι έχει παγκόσμιο χαρακτήρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος γενικότερα στις προσπάθειες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας είπε ότι η διασφάλιση των εισοδημάτων της ελληνικής οικογένειας είναι στάση ευθύνης για την κυβέρνηση. ΄Οσον αφορά στην πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος Προυπολογισμού , ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι η απόκλιση από τον στόχο το πρώτο πεντάμηνο είναι 0,4% και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μην υπάρχει εκτροχιασμός των δημοσιονομικών μεγεθών και επικαλούμενος στοιχεία της Γιούροστατ για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού από το 2005 υπογράμμισε ότι η απόκλιση το 2009 έφτασε τα 31 δις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ