Διαδικασία εξπρές στη Βουλή για Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικό - iefimerida.gr

Διαδικασία εξπρές στη Βουλή για Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή σε μια συνεδρίαση, είναι πιθανό να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο και μάλιστα μαζί με τον Εφαρμοστικό του νόμο.

Αύριο στις δύο το μεσημέρι θα συνεδριάσει, σε πλήρη σύνθεση, το υπουργικό συμβουλίο, γιά να συζητήσει και να εγκρίνει τον εφαρμοστικό νόμο-πλαίσιο γιά τα μέτρα πού προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την οικονομία. Ο νόμος πλαίσιο, μετά την εγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, θα κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση.

«Ας μην αναμένουμε από σήμερα όλες τις λεπτομέρειες» ανέφερε το μεσημέρι στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός Νόμος να κατατεθούν μαζί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντως αλλά τηρουμένων όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (χρόνοι, κλπ), αφού οριστικοποιηθεί το νέο «μείγμα» των μέτρων κατά την αυριανή διαβούλευση με την τρόικα.

Τονίζεται από την κυβέρνηση ότι η ψήφιση και των δύο νομοσχεδίων πρέπει να ολοκληρωθεί ως την άλλη Παρασκευή, 1η Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για την εκταμίευση της 5ης δόσης, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ