Το μυστικό όπλο της Ντόρτμουντ είναι ένα... δωμάτιο! [βίντεο] - iefimerida.gr

Το μυστικό όπλο της Ντόρτμουντ είναι ένα... δωμάτιο! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλισέ «φάση δουλεμένη στην προπόνηση» αποκτά άλλο νόημα στο... στρατηγείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Γιατί η γερμανική ομάδα έχει ένα μυστικό όπλο με το οποίο η εξάσκηση των ποδοσφαιριστών περνά σε άλλο επίπεδο.

Η ομάδα που μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα Γερμανίας – το έχει εξασφαλίσει ήδη η Μπάγερν Μονάχου – αλλά είναι ακόμη στη «μάχη» του Champions League, διαθέτει από το περασμένο φθινόπωρο κάτι μοναδικό. Το Footbonaut.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα «δωμάτιο» περίπου 12 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι ποδοσφαιριστές εξασκούν με ασυνήθιστο τρόπο το σουτ τους. Κάθε ένας τους μπαίνει ξεχωριστά σε αυτό, στέκεται σε έναν κύκλο στο κέντρο και το μηχάνημα, που ελέγχεται από υπολογιστή, του «στέλνει» μπάλες από 8 διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο παίκτης δεν πρέπει απλά να αντιδράσει γρήγορα, αλλά και με ακρίβεια, αφού στόχος είναι να στείλει την μπάλα σε ένα από τα 72 τετράγωνα που υπάρχουν γύρω του, ανάλογα το ποιο «ανάβει» κάθε φορά.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ελάχιστο που πετυχαίνει είναι η βελτίωση της τεχνικής, αλλά επίσης ωφελεί την αίσθηση του χώρου και την περιφερειακή όραση του παίκτη», εξήγησε στους New York Times ο υπεύθυνος σκάουτινγκ της ομάδας, Σβεν Μίσλιντατ. «Είναι σαν να είσαι περικυκλωμένος από 10 συμπαίκτες που υπάρχουν εκεί μόνο για να σου δώσουν πάσα. Στην κανονική προπόνηση, αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει», είπε από την πλευρά του ο 20χρονος παίκτης της ομάδας, Μουσταφά Αμινί.

Η κατασκευή του Κρίστιαν Γκέτλερ κοστίζει 2,4- 3,5 εκ. δολάρια, ανάλογα με τις ρυθμίσεις, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσο πλήρωσε η Ντόρτμουντ για να το αποκτήσει, καθώς τον δεσμεύει το μεταξύ τους συμβόλαιο. Το αν απέδωσε η επένδυση θα φανεί άμεσα, καθώς την Τετάρτη η γερμανική ομάδα αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο ημιτελικό για το Champions League.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ