Αιματοχυσία στη Νιγηρία- Τουλάχιστον 185 νεκροί από τις συγκρούσεις του στρατού με τους ισλαμιστές - iefimerida.gr

Αιματοχυσία στη Νιγηρία- Τουλάχιστον 185 νεκροί από τις συγκρούσεις του στρατού με τους ισλαμιστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 185 νεκροί ήταν το αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού της Νιγηρίας και των ισλαμιστών εξτρεμιστών στο χωριό Νάγκα κοντά στη λίμνη Τσαντ στα βορειοανατολικά της χώρας.

Οι συγκρούσεις, άρχισαν την Παρασκευή και κράτησαν αρκετές ώρες, με τον στρατό να πυροβολεί αμάχους όπως αναφέρει η Guardian, ενώ το επίσημο ανακοινωθέν κάνει λόγο για 185 νεκρούς.

Ο Ταξίαρχος Όστιν Εντοκπάγιε, υποστηρίζει ότι οι εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν βαριά πολυβόλα και χειροβομβίδες εκτοξευμένες από ρουκετοβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, την οποία πραγματοποίησε ο νιγηριανός στρατός έξω από ένα τζαμί, όπου πίστευαν ότι χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ενώ επιπρόσθετα δήλωσε ότι οι ισλαμιστές «χρησιμοποίησαν τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ