Ο Dan Lepard ξαναφτιάχνει ένα γλυκό με κεράσια και σοκολάτα που του ζωντανεύει παιδικές αναμνήσεις.
Για τη βάση:
175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας κακάο
100 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
50 ml κρύο γάλα
Για τη γέμιση:
600 γραμμάρια κεράσια γλασέ
125 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
2 κουταλιές σούπας απόσταγμα βανίλιας ή δυο βανίλιες
250 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα σε κομμάτια
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε καλά τα τοιχώματα από ένα στρογγυλό ταψί 18 εκατοστών [ιδανικά με βάση που βγαίνει] και καλύπτουμε τη βάση με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και στη συνέχεια την πατάμε να απλωθεί σε όλη τη βάση, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πιάσει κρούστα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Δεν σβήνουμε το φούρνο.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση λιώνουμε στο μπλέντερ 400 γραμμάρια από τα κεράσια, ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη βανίλια μέχρι που να προκύψει ένα λείο ροζ μίγμα. Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα κεράσια και τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την ψημένη ζύμη.
Τα ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να αρχίσει να σταθεροποιείται και να χρυσίζει. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο τέλος λιώνουμε τη σοκολάτα, την απλώνουμε στην επιφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια.
Πηγή: εδώ