Δημόσιο: Ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν - Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Δημόσιο: Ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν - Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης

Δημόσιο: Ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν -Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες ανατροπές έρχονται στο Δημόσιο με τις καταργήσεις δέκα οργανισμών, τις συγχωνεύσεις πέντε κρατικών φορέων αλλά και τις καταργήσεις οργανικών θέσεων. Το αποτέλεσμα θα είναι 1.800 δημόσιοι υπάλληλοι να δουν την πόρτα εξόδου μέχρι το Πάσχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», εκτός Δημοσίου θα βρεθούν 1.800 δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου που διαθέτουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις. Πρόκειται για εργαζόμενους στους υπό καθεστώς ιδιωτικοποίησης φορείς: ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την ίδια ώρα όμως ανοίγουν οι πόρτες του Δημοσίου για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη πάντως όπως αναφέρει και η εφημερίδα έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις, οι οποίες προβλέπουν:

  1. Την άμεση κατάργηση των φορέων του Δημοσίου που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό και έχουν συσταθεί στο παρελθόν για την πρόσληψη «ημετέρων». Στην κόκκινη λίστα των υπό κατάργηση φορέων που εξετάζει η κυβέρνηση βρίσκονται: Το Εθνικό ίδρυμα μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά», η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου, το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, το Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών σχέσεων κ.α. Ο μέσος όρος απασχολούμενων στους συγκεκριμένους φορείς δεν ξεπερνά τα 7-9 άτομα.
  2. Η μεγαλύτερη δεξαμενή υποχρεωτικών απομακρύνσεων θα προέλθει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και τελούν σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, έχει προταθεί η κατάργηση οργανικών θέσεων ακόμα και ολόκληρων κλάδων (κλητήρες, καθαρίστριες κτλ.) ή διοικητικών δομών (π.χ. Διοικητικής υποστήριξης) που έχουν αξιολογηθεί ως μη αναγκαίες και θα οδηγήσουν σε απόλυση το προσωπικό, στην ΕΥΑΘ, σε μικρά λιμάνια και μαρίνες, στα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και στους υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμούς όπως οι ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής ιπποδρομιών Ελλάδος, ο ΟΠΑΠ αλλά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το ίδιο μοντέλο, με την κατάργηση οργανικών θέσεων, αναμένεται να ακολουθηθεί εντός του 2013 για την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τα περιφερειακά λιμάνια, τα ΕΛΠΕ, τη ΛΑΡΚΟ τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία όπλων που έχουν ενταχθεί στις επόμενες κινήσεις του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
  3. Από τις συγχωνεύσεις οργανισμών απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα απολυθεί
  4. Περίπου 200 δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και μετά τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μπορούν να τεθούν σε οριστική παύση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ