Βενιζέλος και Σαμαράς συμφώνησαν ότι...διαφωνούν - iefimerida.gr

Βενιζέλος και Σαμαράς συμφώνησαν ότι...διαφωνούν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε για τη σαφή αναφορά Eurogroup στο θέμα της συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να το θέτουν ως όρο για την εκταμίευση της δόσης. Ο κ.Βενιζέλος είπε στον κ.Σαμαρά ότι η θετική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο θα ήταν επιθυμητή και θα έδειχνε ότι υπάρχει εθνική ενότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων (Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικός) μέχρι 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν είναι διατεθειμένος να βάλε πλάτη ο Α.Σαμαράς, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε προειδοποιήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να μη προωθήσει στη Βουλή τον Εφαρμοστικό Νόμο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το κλίμα στο EUROGROUP ήταν πολύ βαρύ, αφού οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εξαιρετικά δύσπιστοι απέναντι στην Ελλάδα και εξαιρετικά ανήσυχοι λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα το Πρόγραμμα. Όπως διαπίστωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών στις επαφές που είχε με τους ομολόγους του, η ανησυχία των Ευρωπαίων πηγάζει από το ενδεχόμενο η επόμενη Κυβέρνηση να μη τηρήσει τις επιταγές του Μνημονίου ή να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του, αναφέροντας ως παράδειγμα προς μίμηση τη στάση των Πορτογάλων και των Ιρλανδών. Γι' αυτό, άλλωστε, συμπεριέλαβαν παράγραφο στην ανακοίνωση του EUROGROUP με σαφή αναφορά στο θέμα της συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να το θέτουν ως όρο για την εκταμίευση της δόσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ