Ένας 17χρονος έγινε... κατά λάθος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη - iefimerida.gr

Ένας 17χρονος έγινε... κατά λάθος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γλίτωσε από τον εφιάλτη των εκρήξεων στο μαραθώνιο της Βοστώνης και μερικά 24ωρα αργότερα έζησε έναν διαφορετικό. Γιατί ξαφνικά ο Σαλάχ Εντίς Μπαρχούμ ανακάλυψε πως κάποιοι τον αναζητούσαν ως ύποπτο για την επίθεση!

Ο 17χρονος Μαροκινός είδε τη φωτογραφία του να δημοσιεύεται παντού στο διαδίκτυο και να γίνεται μέχρι και πρωτοσέλιδο στην «New York Post» με τον τίτλο «Οι άνθρωποι με τις τσάντες: Το FBI ψάχνει τους δύο εικονιζόμενους από το μαραθώνιο της Βοστώνης». Αυτό ήταν που τον οδήγησε να εμφανιστεί τελικά μόνος του στις αρχές, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ο μαθητής βρισκόταν στο μαραθώνιο με ένα φίλο του, τον Γιασίνα Ζάιμε, με την ελπίδα να τρέξει. Όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, έμεινε κοντά στον τερματισμό για να παρακολουθήσει τους δρομείς. Το κακό για εκείνον και τον φίλο του ήταν πως είχαν σακίδια πλάτης. Αξεσουάρ που ήταν στο επίκεντρο κατά το αρχικό στάδιο της έρευνας του FBI, καθώς οι ερευνητές θεωρούσαν βέβαιο ότι με αυτό τον τρόπο μετέφεραν οι βομβιστές τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Είναι το χειρότερο συναίσθημα που θα μπορούσα να νιώσω... Είμαι μόλις 17 ετών», είπε στο Associated Press ο Μπαρχούμ. Η κατάσταση ξεκαθαρίστηκε, αφού το FBI την Πέμπτη δημοσίευσε τις φωτογραφίες των πραγματικών υπόπτων. Αλλά ο Μαροκινός εξακολουθεί να νιώθει πως απειλείται η ζωή του και φοβάται να βγει από το σπίτι του. «Δεν θα νιώσω ασφαλής μέχρι να συλληφθούν οι ένοχοι», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ