Βοστώνη: Ανταλλαγή πυροβολισμών, σύλληψη ενός υπόπτου και ανθρωποκυνηγητό για έναν ακόμη - iefimerida.gr

Βοστώνη: Ανταλλαγή πυροβολισμών, σύλληψη ενός υπόπτου και ανθρωποκυνηγητό για έναν ακόμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταδίωξη, εκτεταμένη ανταλλαγή πυροβολισμών και η σύλληψη ενός υπόπτου για το βομβιστικό χτύπημα στο μαραθώνιο της Βοστώνης τάραξαν το Γουότερταουν, προάστιο που απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Βοστώνης, από όπου ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό και για έναν δεύτερο ύποπτο που φέρεται να έχει σχέση με το μακελειό της Δευτέρας.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έσπευσαν στο σημείο, όταν η τοπική αστυνομία ενεπλάκη σε καταδίωξη και πυροβολισμούς με δύο άνδρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, οι άνδρες είχαν οχυρωθεί πίσω από αυτοκίνητο ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς με δεκάδες αστυνομικούς που απείχαν μερικά μέτρα. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το γεγονός να συνδέεται και με τον πυροβολισμό που κόστισε τη ζωή σε έναν φύλακα ασφαλείας στο πανεπιστήμιο ΜIT λίγη ώρα νωρίτερα.

Οι δύο εγκληματίες έριξαν κάτι σαν «μεγάλη βαριά βόμβα», όπως περιέγραψαν οι κάτοικοι, προς τους αστυνομικούς εν μέσω των πυροβολισμών. Δεν έφτασε μακριά, ανατινάχτηκε και ο ένας από τους δύο άνδρες έτρεξε προς τους αστυνομικούς. Τον έπιασαν, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο αν τον πυροβόλησαν.

Οι δύο άνδρες είχαν αφήσει σακίδια δίπλα στο αυτοκίνητο πίσω από το οποίο είχαν οχυρωθεί, με αποτέλεσμα στο σημείο να εμφανιστεί ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ντέιβ Προκόπιο, ο ένας ύποπτος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ άλλος διαφεύγει της σύλληψης. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν εκρηκτικά: «Ερευνούμε τη σχέση τους με τις εκρήξεις της Δευτέρας στο μαραθώνιο», είπε. Όμως το FBI περιγράφει στους αστυνομικούς που αναζητούν τον άνδρα που διέφυγε ως τον «άνθρωπο με το λευκό καπέλο». Δηλαδή τον ένα από τους δύο που είχαν οι φωτογραφίες με τους υπόπτους για το «χτύπημα» στη Βοστώνη.

«Ούρλιαζα! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τίποτα τέτοιο», έλεγε τρομοκρατημένη η 65χρονη Λορέτα Κεχαγιάς που μένει στην περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν διαταχθεί να μείνουν στο σπίτι, μακριά από τα παράθυρα και να κλείσουν τα κινητά τους, από φόβο μήπως ενεργοποιήσουν κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ