VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan - iefimerida.gr

VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan

VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το VW Cross Blue Coupe, τις πρώτες φωτογραφίες του οποίου βλέπετε, αποτελεί μαζί με το Cross Blue Concept του Ντιτρόιτ την πρώτη ένδειξη για την επερχόμενη 2η γενιά του Tiguan, αλλά και για τα πλάνα της VW να διευρύνει την παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Βέβαια εδώ οι διαστάσεις είναι σαφώς πιο μεγάλες κι από αυτές του Touareg, μιας το μήκος του Cross Blue Coupe φτάνει τα 4,90 μέτρα, αλλά αυτό δεν διαφοροποιεί τη λογική της αισθητικής προσέγγισης. Έτσι το καινούργιο μικρό-μεσαίο SUV της VW θα είναι δείχνει πιο φαρδύ και ως εκ τούτου πιο χαμηλό και δυναμικό και βέβαια πιο μοντέρνο.

Το concept του μελλοντικού Tiguan Coupe κινείται από τον υβριδικό συνδυασμό ενός V6 turbo βενζίνης και 2 ηλεκτροκινητήρων με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση να φτάνει τους 415 ίππους, που επαρκούν για ένα 0-100 σε 5,9 δεύτερα. Από την άλλη η μέση κατανάλωση είναι μόλις 3,0 λίτρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για καθαρά ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους για μέχρι και 33 χιλιόμετρα. Στο μοντέλο παραγωγής τώρα και όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την εμφάνισή του, το πλαίσιο MQB στο οποίο θα βασίζεται θα επιτρέπει τη χρήση και συμβατικών τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων συνόλων, πέραν του όποιου υβριδικού.

Γεγονός είναι πάντως πως η VW σχεδιάζει να παρουσιάσει επίσημα το 2015, στις ΗΠΑ και μόνο, το εφταθέσιο Tiguan XL των 5 μέτρων, την έκδοση παραγωγής δηλαδή του πρωτότυπου VW Cross Blue του Ντιτρόιτ.

VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan  | iefimerida.gr 0
VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan  | iefimerida.gr 1
VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan  | iefimerida.gr 2
VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan  | iefimerida.gr 3
VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan  | iefimerida.gr 4
VW Cross Blue Coupe: Έτσι θα είναι το καινούργιο VW Tiguan  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ