Υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων τάσσεται ο «πρώτος» κατά πολλούς, γκέι ιμάμης του κόσμου Ντααγί Αμπντουλάχ. Η «επαναστατική θέση» του θρησκευτικού λειτουργού εξέπληξε πολλούς...
Ο Ντααγί αφού παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ «Είμαι γκέι και μουσουλμάνος», εξέπληξε το κοινό, αποκαλύπτοντας ότι λέει «ναι» στους γάμους ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.
«Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας προσπάθειας για ένα Ισλάμ χωρίς αποκλεισμούς στις ΗΠΑ» συμπλήρωσε ο ιμάμης, προκαλώντας την έκπληξη όσων άκουγαν το λόγο του.
Κάποιοι από τους νέους μουσουλμάνους ξέσπασαν σε επιφωνήματα έκπληξης στο άκουσμα της «επαναστατικής» θέσης του θρησκευτικού λειτουργού.
Ποιος είναι ο πρώτος γκέι ιμάμης του κόσμου
Ο 57χρονος Αφροαμερικανός Ντααγί Αμπντουλάχ ,μαζί με τον επίσης γκέι ιμάμη Μουσίν Χέντρικς αποτελούν ένα σκληρό πυρήνα προοδευτισμού μέσα στη συντηρητική λαίλαπα των ομοφοβικών κηρυγμάτων των φανατικών Ισλαμιστών.
Εχει δώσει με πάθος το δικό του αγώνα κατά των διακρίσεων και του μίσους εναντίον των ομοφυλοφίλων στους κόλπους του μουσουλμανισμού.
Θεωρείται μπροστάρης της εκστρατείας «Al-Fatiha Foundation» που δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο γεννημένος το 1954 στον Ντιτρόικ Σεντ Τόμπσον (αυτό είναι το πραγματικό του άνομα ) δηλώνει ότι ήδη από την ηλικία των πέντε γνώριζε πως αγαπούσε τους άνδρες και ότι ήταν... μοναδικά διαφορετικός.
Παρακολούθησε μαθήματα νομικής στο πανεπιστήμιο της Τζώρτζια ενώ αργότερα παρακολούθησε μαθήματα κινεζικής λογοτεχνίας και μεσανατολικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.
Το έναυσμα για να ασπαστεί το μουσουλμανισμό του το έδωσαν Μουσουλμάνοι συμφοιτητές του. Με αφορμή τις συζητήσεις τους επισκέφθηκε το τζαμί του Πεκίνου. Εκεί κατάλαβε ότι έπρεπε να ασπαστείτ τον μουσουλμανισμό, κάτι που έκανε στην ηλικία των 30 όταν και άλλαξε το όνομά του σε Ντααγί Αμπντουλάχ
Γύρω στο 2000 έγινε μέρος του διαδικτυακού γκρουπ των γκέι μουσουλμάνων. Σύντομα άρχισε να γίνεται δημοφιλής στη συγκεκριμένη διαδικτυακή κοινότητα εξαιτίας των προοδευτικών του απόψεων
Ενας από τους λόγους που άρχισαν να τον αποκαλούν ιμάμη ήταν το γεγονός ότι διοργάνωνε εκδηλώσεις για άτομα που αισθάνονταν παρίες στις κοινότητές τους, λόγω ασθενειών, των σεξουαλικών τους προτιμήσεων ή της θρησκείας του ατόμου που ήθελαν να παντρευτεί.