Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα της ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα της ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα 1,7% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για τον Real FM. Στο 15% η αποχή, στο 9,7% οι αναποφάσιστοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 21,3%, έναντι 19,6% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,6%, ΛΑ.Ο.Σ. με 5,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 3,1%, ΔΗ.ΣΥ. με 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, όπως και οι Οικολόγοι, και τέλος το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, δηλαδή όσων απάντησαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και δεν θα επιλέξουν λευκό ή άκυρο, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διευρύνεται στο 2,1%. Στη περίπτωση αυτή η Βουλή γίνεται εξακομματική, καθώς μπαίνει και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Οριακά μένουν εκτός το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και οι Οικολόγοι.

Στον Γιώργο Παπανδρέου οι πολίτες χρεώνουν το «ναυάγιο» της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Το 33% εκτιμά ότι ευθύνεται ο πρωθυπουργός και το 25% ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 6% απαντά ότι έφταιγαν και οι δύο. Ωστόσο, το 36% δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς φέρει την ευθύνη του αδιεξόδου.

Ακόμη, 8 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ τάσσονται υπέρ της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από μία κυβέρνηση χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου. Τα ποσοστά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν χαμηλότερα όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την πρόταση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ