Πρωτοφανείς εικόνες στη βουλή της Νέας Ζηλανδίας- Τραγούδια για την νομιμοποίηση των gay γάμων [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωτοφανείς εικόνες στη βουλή της Νέας Ζηλανδίας- Τραγούδια για την νομιμοποίηση των gay γάμων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το «ναι» των βουλευτών στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων, το συγκεντρωμένο κοινό μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας άρχισε να τραγουδά γνωστά ερωτικά κομμάτια.

Με 77 ψήφους υπέρ, από τα 121 μέλη του κοινοβουλίου, πέρασε και στην Νέα Ζηλανδία ο νόμος που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλόφιλων κι έτσι η χώρα γίνεται η 13η στον κόσμο και πρώτη στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού που νομιμοποιεί τους νόμους μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Εκατοντάδες κόσμου είχαν μαζευτεί έξω από το κοινοβούλιο και, μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Όμως αυτοί που έδωσαν βροντερό παρόν ήταν οι συγκεντρωμένοι εντός της αίθουσας που με μια φωνή τραγούδησαν το αισθαντικό «Pokarekare Ana».

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο και θα δώσει στα γκέι ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Παράλληλα, θα καταστήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων αναγνωρίσιμους σε άλλες χώρες.

Ήδη από το 2005, η Νέα Ζηλανδία είχε νομιμοποιήσει τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, παρέχοντας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια πολλά από τα δικαιώματα και τις προστασίες που απολαμβάνουν οι ετεροφυλόφιλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ