Ο βομβιστής της Βοστώνης «παγιδεύτηκε» από το κινητό του σύμφωνα με το FBI - iefimerida.gr

Ο βομβιστής της Βοστώνης «παγιδεύτηκε» από το κινητό του σύμφωνα με το FBI

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βίντεο που έχει το FBI στα χέρια του θεωρείται το σημαντικότερο έως τώρα εύρημα στην υπόθεση του «χτυπήματος» στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Αυτό το στοιχείο έκανε τις αρχές να δηλώσουν πως έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στις έρευνες, αλλά οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι κανείς δεν έχει κατονομαστεί ή συλληφθεί.

Το βίντεο, το οποίο δεν θέλουν ακόμη να δημοσιοποιήσουν σε περίπτωση που ο ύποπτος αντιληφθεί ότι τον εντόπισαν, δείχνει έναν άνδρα να μιλά στο κινητό του. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, καθώς δίνει «τροφή» για έρευνα στο FBI προκειμένου να τον εντοπίσουν μέσω των κλήσεων που έκανε.

Παράλληλα οι αρχές εξετάζουν και ένα δεύτερο βίντεο. Στο πρώτο, που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας καταστήματος το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης, δείχνει έναν άνδρα με μαύρα ρούχα, να τρέχει τη στιγμή της πρώτης έκρηξης, την ώρα που οι υπόλοιποι γύρω του ενστικτωδώς πέφτουν στο έδαφος και καλύπτουν τα αυτιά τους. Στο δεύτερο βίντεο, που είναι προΐόν τηλεοπτικής κάλυψης, εμφανίζεται ένας άνδρας με μαύρα να κατευθύνεται προς ένα γραμματοκιβώτιο, να αφήνει ένα πακέτο και να απομακρύνεται. Ο ίδιος άνδρας έχει εντοπιστεί να χρησιμοποιεί το κινητό τη στιγμή της πρώτης έκρηξης και 12 δευτερόλεπτα πριν από τη δεύτερη, η οποία έλαβε χώρα κοντά στο σημείο που στεκόταν.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν και στα δύο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος άνθρωπος. Σύμφωνα με το CBS, τώρα εξετάζονται τα τηλεφωνικά αρχεία, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος έκανε κλήσεις από το σημείο την ώρα των εκρήξεων.

Πάντως, το CNN και το Fox News μετέδωσαν πως είδαν υλικό που προορίζεται «μόνο για τα μάτια των ερευνητών» και το οποίο δείχνει δύο άνδρες οι οποίοι θεωρούνται «υψηλού ενδιαφέροντος». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που είδε το υλικό, ο ένας έχει σακίδιο πλάτης που μοιάζει με εκείνο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενώ ο άλλος φέρει επίσης μία τσάντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ