Η Γερουσία απέρριψε το νόμο για την οπλοκατοχή και έκανε έξαλλο τον Ομπάμα - iefimerida.gr

Η Γερουσία απέρριψε το νόμο για την οπλοκατοχή και έκανε έξαλλο τον Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ημέρα ντροπής. Έτσι χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα την ημέρα που η Γερουσία απέρριψε την πρόταση αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή. Έχοντας δίπλα του τον πατέρα ενός από τα θύματα του μακελειού στο Νιουτάουν τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε τον θυμό του.

«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν κατάφεραν να δώσουν καμία καλή εξήγηση για τους λόγους που τους κάνουν να μη θέλουν να δυσκολέψουν την πρόσβαση των εγκληματιών και των ψυχικά πάσχοντων σε όπλα. Αυτή ήταν μία ντροπιαστική ημέρα για την Ουάσιγκτον», είπε θυμωμένος ο Ομπάμα, προειδοποιώντας όμως ότι το θέμα δεν έχει λήξει.

«Κατέληξε πολιτικό θέμα», τόνισε προσθέτοντας πως πολλοί Γερουσιαστές ανησύχησαν ότι οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής θα τους γύριζαν την πλάτη στις επόμενες εκλογές. «Αν το Κογκρέσο αρνείται να ακούσει τους Αμερικανούς, τότε ο πραγματικός αντίκτυπος θα πρέπει να έρθει από τους ψηφοφόρους», πρόσθεσε, ζητώντας από όσους στηρίζουν το πλάνο να δείξουν στους γερουσιαστές της περιοχής τους πόσο απογοητευμένοι είναι.

Είκοσι παιδιά και 6 ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν τον περασμένο Δεκέμβριο. Παρά τις συγκινητικές εκκλήσεις τους όμως προς τους Γερουσιαστές και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών απαιτεί αυστηρότερους νόμους στην οπλοκατοχή, η Γερουσία έκρινε διαφορετικά.

Με ψήφους 56-46, έξι κάτω από το όριο που χρειαζόταν για να περάσει, απορρίφθηκε η τροπολογία για τους εκτεταμένους ελέγχους, όπως επίσης δεν πέρασε ούτε η πρόταση για την απαγόρευση των όπλων ταχείας βολής.

Επίσης, το πλάνο παρακολούθησης της πνευματικής υγείας των ιδιοκτητών όπλων και η χρηματοδότηση βελτιωμένων μέτρων ασφαλείας για τα σχολεία επίσης απορρίφθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ