Η αστυνομία διαψεύδει τη σύλληψη του δράστη του μακελειού της Βοστώνης - iefimerida.gr

Η αστυνομία διαψεύδει τη σύλληψη του δράστη του μακελειού της Βοστώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγχυση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης σχετικά με τη σύλληψη υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στη Βοστώνη. CNN και Associated Press μετέδιδαν ότι ο δράστης συνελήφθη, την ίδια ώρα που το NBC διέψευδε τη σχετική είδηση, κάτι που έκανε λίγη ώρα αργότερα και το αμερικανικό υπουργειό Δικαιοσύνης, η αστυνομία της πόλης και η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

Ολα ξεκίνησαν όταν το CNN μετέδωσε αρχικά ότι ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του δράστη και λίγο αργότερα ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου.

Την ίδια ώρα το ΝΒC διέψευδε την πληροφορία του CNN υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη. Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε είναι το γεγονός ότι τη στιγμή που μέσα ενημέωσης διέψευδαν την είδηση της σύλληψης, το Associated Press μετέδιδε πως ο ύποπτος έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση και ότι ενδέχεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών εντός της ημέρας.

Εκπρόσωπος του FBI, μιλώντας στη Huffington Post, δήλωνε εκείνη την ώρα πως «δεν έχουμε επίσημα τα στοιχεία κανενός και δεν γνωρίζουμε από πού αντλείτε αυτές τις πληροφορίες».

Την είδηση της σύλληψης διέψευσε μέσω Twitter, λίγο αργότερα και η αστυνομία της Βοστώνης αναφέροντας πως «παρά τις πληροφορίες που λένε το αντίθετο, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο (της έρευνας για) την επίθεση στον Μαραθώνιο».

Την ίδια ώρα και η εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βοστώνης, Μπράντι Ντονίνι-Μελανσόν, δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση στην Βοστόνη.

Oι αρχές στα ίχνη του δράστη

Νωρίτερα την Τετάρτη το CNN είχε μεταδώσει πως οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την ταυτότητα του δράστη της αιματηρής επίθεσης, ύστερα από τη μελέτη των βίντεο που πήρε από πολυκατάστημα που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Όπως επιβεβαίωνε και η Boston Globe, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις ενός άνδρα με σκούρο δέρμα, να μεταφέρει και να αφήνει στο έδαφος ένα μαύρο σακίδιο, έξω από το εστιατόριο Forum, όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Όπως ανέφερε στο δίκτυο Fox News ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τόμας Μενίνο, «το βίντεο από το κατάστημα Lord & Taylor είναι η καλύτερη πηγή που έχουμε μέχρι στιγμής», συμπληρώνοντας: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η αστυνομία σημειώνει πρόοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ