Ο μάνατζερ του Γιουσέιν Μπολτ αποκαλύπτει πώς είναι να οργανώνεις τη ζωή του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο - iefimerida.gr

Ο μάνατζερ του Γιουσέιν Μπολτ αποκαλύπτει πώς είναι να οργανώνεις τη ζωή του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μία στιγμή μπορεί να διαπραγματεύεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο που είναι διατεθειμένες να στρώσουν «χρυσάφι» στα πόδια του Γιουσέιν Μπολτ, και την άλλη, να αγοράζει σμόκιν για λογαριασμό του Τζαμαϊκανού. Η ζωή δίπλα στον κορυφαίο αθλητή του κόσμου δεν είναι εύκολη. Φαντάζεται, λοιπόν, κανείς πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα του ανθρώπου που οργανώνει τη ζωή και την καριέρα του «χρυσού» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου ρέκορντμαν των σπριντ.

Ο άνθρωπος πίσω από τον Μπολτ είναι ο Ρίκι Σιμς: ο Ιρλανδός, τον οποίο ο σπρίντερ - ως πρωτοεμφανιζόμενος έφηβος ακόμη - επέλεξε ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους για συνεργασία. Ο Σιμς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που τον γνωρίζει τόσο καλά, μετά τον προπονήτή και την οικογένεια του αθλητή.

Τα καθήκοντα του Σιμς ποικίλουν: από το να «κλείσει» συμφωνίες για τους αγώνες που θα κάνει ο Μπολτ, μέχρι το να διαπραγματευτεί τα συμβόλαια με τους χορηγούς ή ακόμη και να κάνει... θελήματα του αγαπημένου του «πελάτη».

Όταν ο κάτοχος έξι χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων είναι απασχολημένος, ο Σιμς θα αναλάβει να τον «ντύσει» για μία δημόσια εμφάνιση. «Κάνω πολλά πράγματα που δεν έχουν σχέση με την επαγγελματική μου ιδιότητα. Κλείνω εισιτήρια, αγοράζω αυτοκίνητα, PlayStations, σμόκιν, τα πάντα. Ευκολα μεταμορφώνομαι από μάνατζερ σε... μεγάλο αδερφό», δηλώνει στο BBC ο Σιμς.

Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Ιρλανδός δεν είναι μόνος. Όσο ο προπονητής του Μπολτ ετοιμάζει το σώμα του αθλητή για τις επόμενες διακρίσεις, ο Σιμς και η ομάδα του κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη διευθέτηση των υποχρεώσεών του προς τα ΜΜΕ και τις εταιρείες. Πολύ απλά, φροντίζουν να κάνουν τη ζωή του Τζαμαϊκανού όσο γίνεται πιο εύκολη, δίνοντάς του «έτοιμη τροφή».

«Πάντα προσπαθούμε να τον προετοιμάσουμε σαν να πρόκειται για πρόεδρο κάποιας χώρας. Πριν παραχωρήσει μία συνέντευξη, τον συμβουλεύουμε σχετικά με τις ερωτήσεις που μπορεί να δεχθεί. Όταν έχει κάποια συνάντηση, πάντα του δίνουμε πληροφορίες ώστε να ξέρει το βιογραφικό του ανθρώπου που θα μιλήσει και τι πρόκειται να πουν», εξηγεί ο Σιμς που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με δεκάδες αιτήσεις για συνεντεύξεις από ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Λογικό είναι λοιπόν να καταλήγει πως δίπλα στον Μπολτ έχει ξεχάσει τη φυσιολογική ζωή, αφού βλέπει περισσότερο τον αθλητή παρά τη σύντροφό του!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ