Εντοπίστηκαν 1.648 επιπλέον «ύποπτες» συντάξεις -Ακολουθεί αυτοπρόσωπος έλεγχος - iefimerida.gr

Εντοπίστηκαν 1.648 επιπλέον «ύποπτες» συντάξεις -Ακολουθεί αυτοπρόσωπος έλεγχος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυτοπρόσωπο έλεγχο για περισσότερες από 1.500 συντάξεις που κίνησαν υποψίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΕ. Τα αποτελέσματα για τις «ύποπτες» συντάξεις παρουσιάστηκαν σήμερα στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Από τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των μητρώων συνταξιούχων «αιτία θανάτου» -δηλαδή χήρων, άγαμων θυγατέρων και ανήλικων τέκνων- που διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών, από τις συνολικά 114.288 συντάξεις που καταβάλλει ο ΟΑΕΕ «αιτία θανάτου», προέκυψαν 1.648 «ύποπτες».

Σε 84 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι συντάξεις εξακολουθούσαν να χορηγούνται σε άγαμες θυγατέρες και χήρες, οι οποίες όμως είχαν παντρευτεί. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ήδη διακόπηκε η καταβολή και όσοι εισέπρατταν τη σύνταξη θα κληθούν από τον οργανισμό για διευκρινίσεις. Όσο για τις υπόλοιπες 1.564 περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτες», ο οργανισμός θα ξεκινήσει άμεσα αυτοπρόσωπους ελέγχους.

Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις «αιτία θανάτου», από τις οποίες οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το δημόσιο, ενώ οι 114.288 καταβάλλονται από τον ΟΑΕΕ, όπου και εντοπίστηκαν οι «ύποπτες» περιπτώσεις στα πρώτα αποτελέσματα, αφού γι' αυτό τον οργανισμό ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ