«Κούρεμα» στο ελληνικό χρέος βλέπει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

«Κούρεμα» στο ελληνικό χρέος βλέπει το ΔΝΤ

«Κούρεμα» στο ελληνικό χρέος βλέπει το ΔΝΤ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μήνυμα στους Ευρωπαίους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έστειλε εκ νέου το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι χωρίς νέο «κούρεμα» δεν μπορεί να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020!

«Οι προβλέψεις για μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, ενσωματώνει την παραδοχή για πρόσθετο κούρεμα στον επίσημο τομέα», σημειώνει στην Εκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία το ΔΝΤ, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, την ώρα που οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους, αναμένοντας τις γερμανικές εκλογές το Φθινόπωρο.

Σιγή ασυρμάτου τηρεί και η Αθήνα, επιχειρώντας, όμως, αυτό που θα χαρακτηριζόταν ως... θαύμα μέχρι πριν λίγο καιρό, δηλαδή την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος κιόλας, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η ρήτρα μείωσης χρέους που υπέγραψαν οι Ευρωπαίοι.

Στην τελευταία συμφωνία- πακέτο, που αφορούσε στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι δεσμεύθηκαν για νέα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους το 2014 και το 2015, εφόσον η Ελλάδα βελτιώσει τις δημοσιονομικές της επιδόσεις. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα παρέμειναν και παραμένουν αδιευκρίνιστα, με απλούς «ψιθύρους» περί νέας μείωσης επιτοκίων στα δάνεια της Τρόικα και αλλαγών στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων. Από τον Ιανουάριο, ωστόσο, όταν το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την Έκθεσή του για την Ελλάδα, σημείωνε ότι απαιτούνται μέτρα τουλάχιστον 4,1% του ΑΕΠ έως το 2020, έτσι ώστε το χρέος να περιοριστεί στο 124% του ΑΕΠ, συμπληρώνοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερα, για να υποχωρήσει το χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ