Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον Ιφιγένεια της Ευρώπης - iefimerida.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον Ιφιγένεια της Ευρώπης

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον Ιφιγένεια της Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν ως στόχος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην αλλαγή του κλίματος για τη χώρα εστίασε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Πριν από ένα χρόνο, οι Κασσάνδρες μιλούσαν για διάλυση του ευρώ και έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα. Σήμερα, κανείς δεν ποντάρει σε αυτό το σενάριο» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά και το ευρώ πλέον είναι πιο ισχυρό. «Σήμερα η χώρα δεν θεωρείται Ιφιγένεια από κανέναν», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κρίση, αλλά «το φως αρχίζει πια να φαίνεται στην άκρη του τούνελ». «Δεν θα ζούμε πάντα με μνημόνια, δεν θα ζούμε πάντα με δανεικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε και τα τρία βασικά αίτια που γονάτισαν την ελληνική κοινωνία. Οπως είπε αυτά ήταν: τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν σε τεράστια κλίμακα, η στάση πληρωμών και η έλλειψη ρευστότητας, ενώ για το... αύριο σημείωσε πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να εξουδετερώσει και τα τρία αίτια. «Δεν έχουμε μόνο λιτότητα, έχουμε και μέτρα που εξισορροπούν τις περικοπές», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι μπορούν να συμβαδίσουν η εξυγίανση και η ανάκαμψη.

«Εκείνους που διαμαρτύρονται δικαίως γιατί δεν αντέχουν την απότομη κατάρρευση του βιοτικού τους επιπέδου. Αυτούς πρέπει να τους κατανοήσουμε. Και από την άλλη εκείνοι που αντιδρούν γιατί είχαν βολευτεί σε ένα σύστημα παρασιτικό, αυτοί που ξεβολεύονται και πολεμάνε κάθε αλλαγή, ακόμα και την πιο απαραίτητη. Με αυτούς δεν μπορεί παρά να συγκρουστούμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε πως «δεν πολεμάμε την ύφεση κλείνοντας τους δρόμους. Είναι ένας παραλογισμός που πρέπει να σταματήσει».

Αναφερόμενος στις απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Οταν διώχνεις 15.000 ακατάλληλους από το Δημόσιο για να προσλάβουμε ικανά παιδιά, αυτό είναι ποιοτική αναβάθμιση του κράτους. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν και κολλημένοι είναι οι ίδιοι και κολλημένη θέλουν την Ελλάδα στο χθες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ