ΣΥΡΙΖΑ: Η άρνηση Παπανδρέου να καταθέσει συνάδει με ύποπτους ή κατηγορούμενους - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η άρνηση Παπανδρέου να καταθέσει συνάδει με ύποπτους ή κατηγορούμενους

ΣΥΡΙΖΑ: Η άρνηση Παπανδρέου να καταθέσει συνάδει με ύποπτους ή κατηγορούμενους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τη δεύτερη άρνησή του να προσέλθει αυτοπροσώπως στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανεπίσημη ενημέρωση των βουλευτών - μελών της επιτροπής μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής τονίζεται ότι η στάση του κ. Παπανδρέου «τον εκθέτει ανεπανόρθωτα καθώς περιφρονεί το κύρος του κοινοβουλίου και της προανακριτικής επιτροπής».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Παπανδρέου καθιστά τον εαυτό του υπόλογο και η τακτική του να μην έρχεται να καταθέσει, αλλά να στέλνει υπόμνημα, συνάδει μόνο με τη θέση του υπόπτου ή του κατηγορούμενου».

Παράλληλα, καταγγέλλονται οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν στην επιτροπή νέο αίτημα επανάκλησης του πρώην πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Οι βουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα, που χωρίς καμιά αιτιολογία, εμπόδισαν με τη ψήφο τους τη νέα κλήτευση του κ. Παπανδρέου, παρέχοντάς του την άνεση να αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή και στην οποία προσποιείται ότι δεν έχει καταλάβει τη βαρύτητα της άρνησης προσέλευσης και μαρτυρίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρεται σε κλήτευσή του, αλλά σε ''επιστολή'' του προέδρου της Επιτροπής».

Τέλος, καταγγέλλεται προσωπικά ο πρόεδρος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης γιατί διέκοψε τη σημερινή συνεδρίαση χωρίς να γίνει ψηφοφορία επί του αιτήματος που είχε κατατεθεί για κλήση της διευθύντριας του γραφείου του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνας Βάρτζελη «για την οποία έχει προκύψει από περισσότερες από μία καταθέσεις, ότι με την ιδιότητά της ως διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού είχε γνώση και ενημέρωση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατά τους κρίσιμους χρόνους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ