Αλέξης Τσίπρας: Να ετοιμαστεί ο Σαμαράς για ηρωική έξοδο και εκλογές - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Να ετοιμαστεί ο Σαμαράς για ηρωική έξοδο και εκλογές

Αλέξης Τσίπρας: Να ετοιμαστεί ο Σαμαράς για ηρωική έξοδο και εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, « συμβουλεύοντάς » τον να ετοιμάσει μια ηρωική έξοδο και για εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός από τη μία πλευρά αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει για θυσίες που πιάνουν τόπο, καθώς, ενώ ο ίδιος «ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, η New York Times διαπιστώνει ότι το φάρμακο της λιτότητας αρρωσταίνει τον ασθενή».

Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή στην πορεία της χώρας επαναλαμβάνοντας ότι η συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει κάτι το οποίο παραδέχονται ακόμη και οι δανειστές.

Ζήτησε άμεση αναστολή του μνημονίου υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική αυτή «εξοστρακίζει» την ανάπτυξη από τον τόπο, προτείνοντας την αντικατάστασή του με ένα εθνικό σχέδιο για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Και είναι βαρύτατη η ευθύνη της συγκυβέρνησης Σαμαρά, η οποία ούτε ευρωπαϊκές συμμαχίες αναζητεί. Αλλά ούτε τις υπαρκτές δυνατότητες διαπραγμάτευσης σε εθνικό επίπεδο αξιοποιεί σ' αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δικός μας στόχος δεν είναι να επιστρέψουμε στο παρελθόν, στο 2009 πριν την κρίση. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους, προς νέα οικονομικά και παραγωγικά πρότυπα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «Θα αρχίσουμε από την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν το μνημόνιο. Αυτή η επιλογή δεν έχει δημοσιονομικό κόστος».

Χαρακτήρισε ακόμη κύριο υπεύθυνο της κατάστασης στην Ευρωζώνη την γερμανική κυβέρνηση και την Ανγκελα Μέρκελ, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει απλά μια κρίση χρέους ή κρίση νομίσματος, αλλά κρίση πολιτικής.

«Επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Επιλογή μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οφείλουμε, όμως, να διατυπώσουμε μια αλήθεια, καταφανέστατη πια για όλες τις χώρες στην ευρωζώνη. Αν επιθυμούμε να μην αλλάξουμε νόμισμα στην Ευρωζώνη, πρέπει άμεσα να αλλάξουμε πορεία. Πρέπει άμεσα να εγκαταλειφθούν τα αποτυχημένα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο «Ελληνικός λαός δεν αντέχει να ακούει άλλο αυτούς που τον κυβερνούν να βρίσκονται σε καθεστώς ψευδαισθήσεων. Να προσπαθούν να πείσουν, ακόμα και σήμερα ότι το Μνημόνιο «βγαίνει», που ακόμα και οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχονται ότι έχει παταγωδώς αποτύχει»

Θέλουμε ν' αλλάξουμε την Ελλάδα. Και εγγυούμαστε τη συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Για αυτό και σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ