Βενιζέλος: Εθνική υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στελέχη μας στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Εθνική υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στελέχη μας στην κυβέρνηση

Βενιζέλος: Εχουμε εθνική υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στελέχη μας στην
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις με την Τρόικα, αλλά και για τη σημασία του σχεδίου διάσωσης που εφαρμόστηκε στην Κύπρο μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην κοινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «καθοριστική» τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς τη δική μας προσπάθεια δεν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση για χαράτσι και δημόσια διοίκηση».

Αναφερόμενος στην Τρόικα και τη στάση που τήρησε κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχονται πλέον πως η κοινωνία δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Τόνισε ακόμη ότι «ξεπεράσαμε το στόχο μείωσης του ελλείμματος» ενώ ανέφερε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι αναζωπυρώνεται από την πλευρά της Τρόικα η συζήτηση για ένα νέο κούρεμα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο διάσωσης που εφαρμόστηκε στην Κύπρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι το νησί αποτελεί ουσιαστικά ένα εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζεται ένα άλλο μοντέλο παρέμβασης, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα πως «έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, επίσης, ότι η εμπειρία της Κύπρου ήταν η διάψευση των εύκολων λύσεων, αναφέροντας πως αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει σχέδιο Β, «δεν υπάρχουν πόλοι εκτός ΕΕ».

«Δεν φοβόμαστε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αν ο στόχος μας είναι συμφωνήσουμε στο δόγμα όχι άλλα μέτρα, πρέπει να δώσουμε σημασία στις διαρθρωτικές αλλαγές για να θωρακιστούμε. Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες που μας ακούνε. Τον Ιούνιο επικράτησε μια αντίληψη φιλοευρωπαϊκή και υπεύθυνη. Δεν μπορεί να μην γίνεται μια επιλογή προς τη μία ή άλλη κατεύθυνση. Ολα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη δείχνουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ αναφερόμενος στον φημολογούμενο ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «έχουμε εθνική υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στελέχη που διαθέτουμε στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ