Μαύρη ημέρα η σημερινή: 8 Ρίχτερ στο Ιράν, 40 μέχρι στιγμής οι νεκροί - Κατέρρευσε ορυχείο στην Γκάνα - iefimerida.gr

Μαύρη ημέρα η σημερινή: 8 Ρίχτερ στο Ιράν, 40 μέχρι στιγμής οι νεκροί - Κατέρρευσε ορυχείο στην Γκάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση ταρακούνησε στις 13:44,ώρα Ελλάδος, το Ιράν στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 73 χιλιομέτρων.

Η σεισμολογική υπηρεσία του Ιράν υποστηρίζει πως ο Εγκέλαδος ήταν μεγέθους 7,5 της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα.

Από τον σεισμό που ταρακούνησε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έγινε αισθητός στην περιοχή του Περσικού Κόλπου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το ιρανικό πρακτορείο έχουν σκοτωθεί 40 άτομα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα ψηλά κτίρια στο Νέο Δελχί της Ινδίας ταλαντεύτηκαν και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν έντρομοι στους δρόμους.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 16 εργάτες έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ορυχείου στην κεντρική Γκάνα, περιοχή εξόρυξης μέρους του χρυσού της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κιεκιεουέρε, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η εταιρεία που διαχειριζόταν το ορυχείο είχε αποφασίσει το κλείσιμό του. Ωστόσο, πολλά μέλη της τοπικής κοινότητας συνέχισαν να εργάζονται παράνομα σ' αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ