Μαρτυρία μαραθωνοδρόμου της Βοστώνης: «Μου έδωσαν παπούτσια γιατί έμεινα ξυπόλυτος» - iefimerida.gr

Μαρτυρία μαραθωνοδρόμου της Βοστώνης: «Μου έδωσαν παπούτσια γιατί έμεινα ξυπόλυτος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτα το ωστικό κύμα, μετά το κύμα πανικού ανάμεσα στον κόσμο, όταν συνειδητοποίησε πως είχε γίνει έκρηξη στον τερματισμό του μαραθωνίου, και τέλος το κύμα αλληλεγγύης. Διότι, όσες ιστορίες τρόμου και φρίκης έχουν ακουστεί από τους ανθρώπους που έζησαν την τραγωδία, άλλες τόσες συγκλονιστικές μαρτυρίες έχουν ειπωθεί για την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι παρευρισκόμενοι στο συμβάν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζάστιν Μπάρις. Για εκείνον το χειρότερο ήταν πως δεν έζησε τη φρίκη μόνος του, αλλά με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Εκείνος μόλις είχε τερματίσει και οι δικοί του έτρεξαν να τον συναντήσουν, κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχείο τους που απέχει μερικά μέτρα. Μόλις ο Τζάστιν έβγαλε κατάκοπος τα παπούτσια και την μπλούζα του, ακούστηκε η πρώτη έκρηξη.

«Αμέσως ήρθε ένας αστυνομικός και ζήτησε να εκκενωθεί το κτίριο. Βγήκα χωρίς ρούχα, με τις κόρες μου να ουρλιάζουν. Έπρεπε να προστατεύσω τα παιδιά μου. Δεν είναι ανόητα. Άκουσαν την βόμβα, είδαν τον πανικό, πέρασε δίπλα μας κάποιος που είχε χάσει και τα δύο του πόδια. Έπρεπε να τρέξουμε όπως οι υπόλοιποι», διηγείται και αιφνίδια αλλάζει ύφος καθώς θυμάται τη βοήθεια που του προσέφεραν οι άνθρωποι που συνάντησε μέσα στο πανδαιμόνιο. «Ήταν απίστευτοι! Κάποιος μου έδωσε την μπλούζα του κι ένας άλλος τα παπούτσια του γιατί ήμουν ξυπόλητος».

Δεν είναι η μόνη περίπτωση. Η έκρηξη πέρα από τους τραυματίες άφησε κάποιους χωρίς κατάλυμα - έπρεπε να εκκενωθούν τα ξενοδοχεία που ήταν κοντά στο σημείο μηδέν - ή ακόμη και χωρίς χρήματα, μια και μέσα στον πανικό καθυστέρησε η διαδικασία των διοργανωτών του μαραθωνίου για την παραλαβή των πραγμάτων των δρομέων. Μέσα σε λίγη ώρα, στο διαδίκτυο εμφανιζόταν η μία πρόσκληση μετά την άλλη.

Άνθρωποι προσέφεραν φαγητό, ένα κρεβάτι, ή ακόμη και μεταφορά για όποιον είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Ακόμη και άτομα που δεν μένουν στην πόλη, προσφέρονταν να δώσουν λύση στους πληγέντες. Συνολικά περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο προσωπικά στοιχεία για να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους αγνώστους προκειμένου να τους κάνουν να νιώσουν καλύτερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ