Ομπάμα: Οι υπαίτιοι της επίθεσης θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή - iefimerida.gr

Ομπάμα: Οι υπαίτιοι της επίθεσης θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή

Ομπάμα: Οι υπαίτιοι της επίθεσης θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σύντομο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην πόλη της Βοστώνης και τις οικογένειες των θυμάτων ξεκαθάρισε ότι οι αμερικανικές αρχές θα βρουν τους ενόχους και θα τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν.

O πρόεδρος, μιλώντας από το Λευκό Οίκο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς του κατοίκους της πόλης και ανέφερε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων.

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα διερευνήσουμε εκ βαθέων την υπόθεση και ο ένοχος ή οι ένοχοι θα συλληφθούν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους» ήταν το μήνυμα του προέδρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν καμία πληροφόρηση ή ενδείξεις για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η πόλη της Βοστώνης και οι κάτοικοί της είναι σκληροί και περήφανοι, θα αντεπεξέλθουν και θα ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση και πρόσθεσε ότι σε τέτοιες στιγμές δεν υπάρχουν Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί παρά μόνο Αμερικανοί και το έθνος είναι και πρέπει να μείνει ενωμένο.

Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση στην ομιλία του προέδρου Ομπάμα είναι ότι δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά λέξεις όπως «τρομοκράτες», «τρομοκρατική επίθεση» και γενικά ήταν πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του, κάτι που έκαναν νωρίτερα και άλλοι αξιωματούχοι σε δηλώσεις τους.

Το γεγονός, μάλιστα, σχολίασαν με έκπληξη και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ