Πανελλαδικές: Ανακοίνωση βαθμολογιών - πτώση των βάσεων - iefimerida.gr

Πανελλαδικές: Ανακοίνωση βαθμολογιών - πτώση των βάσεων

BASEIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αισθητή πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έως και εντυπωσιακή πτώση στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, αναμένεται να δείξουν τα βαθμολογικά στοιχεία των φετινών υποψηφίων.

Έτσι οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Προθεσμία για την υποβολλή του μηχανογραφικού δελτίου έχει οριστεί η 28η Ιουνίου ενώ φέτος για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα να κατατεθούν είτε από τον προσωπικό Η/Υ του υποψήφιου είτε στο Λύκειό που ανήκουν µε τη βοήθεια των καθηγητών τους. Το νέο σύστημα υποβολής μηχανογραφικού έχει προβληματίσει πολλούς υποψήφιους και εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα, και θα γίνεται μόνο μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους καθώς και την γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχουν περιορισμοί στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς είναι πλέον ουσιαστικά απαγορευτική η μετεγγραφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ