Σε ποιες χώρες επιλέγουν να ταξιδεύουν οι Ευρωπαίοι - iefimerida.gr

Σε ποιες χώρες επιλέγουν να ταξιδεύουν οι Ευρωπαίοι

Σε ποιες χώρες επιλέγουν να ταξιδεύουν οι Ευρωπαίοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαίοι προορισμοί των Ευρωπαίων πολιτών σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, το 2011 οι πολίτες της ΕΕ πραγματοποίησαν συνολικά περίπου ένα δισεκατομμύριο ταξίδια, το 25% των οποίων ήταν προς χώρες εκτός της μόνιμης διαμονής των πολιτών. Κορυφαίος προορισμός των Ευρωπαίων ήταν η Ισπανία (13% του συνόλου των ταξιδιών) και ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία με 9%.

Ειδικότερα, την Ισπανία προτίμησε το 39% των Πορτογάλων, το 21% των Βρετανών και το 18% των Γάλλων. Τη Γαλλία προτίμησαν το 35% των Βέλγων, το 23% των Λουξεμβούργιων και το 16% των Ιταλών και των Ισπανών, ενώ την Ιταλία προτίμησαν το 32% των Μαλτέζων, το 22% των Αυστριακών και το 20% των Ρουμάνων και η Γερμανία ήταν κορυφαίος προορισμός για τους Ολλανδούς (18%), τους Πολωνούς (15%) και τους Δανούς (14%).

Σε απόλυτους αριθμούς, τα περισσότερα ταξίδια εκτός της χώρας διαμονής τους έκαναν οι Γερμανοί (73 εκατομμύρια ταξίδια ή το 34% των ταξιδιών). Ακολουθούν οι Βρετανοί με (44 εκατομμύρια ταξίδια, ή 38%), οι Γάλλοι (22 εκατομμύρια ταξίδια ή 11%) και οι Ολλανδοί (16 εκατομμύρια ταξίδια ή 52%).

Εκτός της χώρας διαμονής τους ταξίδεψαν κατά 100% οι Λουξεμβούργιοι, κατά 74% οι Βέλγοι, κατά 56% οι Σλοβένοι, κατά 52% οι Ολλανδοί και κατά 50% οι Αυστριακοί.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2010 καταγράφηκαν 1,1 εκατομμύριο ταξίδια προς το εξωτερικό (9% του συνόλου των ταξιδιών). Το 35% των Ελλήνων ταξίδεψε προς χώρες εκτός Ευρώπης, το 7% στην Τουρκία και το 6% στη Βουλγαρία.

Τέλος, το 2011, η Ελλάδα ήταν κορυφαίος προορισμός για τους Σουηδούς (13%) και για τους Κύπριους (33%). Μετά την Ελλάδα, οι Κύπριοι επισκέφθηκαν περισσότερο τη Μ. Βρετανία (26%) και τις χώρες της Ασίας (6%), ενώ οι Σουηδοί προτίμησαν τη Φιλανδία (11%) και τη Δανία (9%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξίδια τουρίστες Eurostat προορισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ