Δεκαεξάχρονος Αμερικανός συγκεντρώνει χρήματα και στέλνει ποδήλατα σε παιδιά στην Ινδία - iefimerida.gr

Δεκαεξάχρονος Αμερικανός συγκεντρώνει χρήματα και στέλνει ποδήλατα σε παιδιά στην Ινδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο Τόμας Χίρκοκ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ινδία, στα 12 του, δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα αντίκρισε. Επέστρεψε όμως στις ΗΠΑ αποφασισμένος να βοηθήσει. Και μέχρι τώρα ο 16χρονος σήμερα μαθητής έχει καταφέρει να χαρίσει 400 ποδήλατα σε παιδιά στην Ινδία.

Στο πρώτο του ταξίδι στη χώρα, συνοδεύοντας τον επιχειρηματία πατέρα του, ο Χίρκοκ σοκαρίστηκε από τις συνθήκες ζωής: «Ήταν τρομακτική εμπειρία. Τα παιδιά της ηλικίας μου εκεί ζουν τόσο διαφορετικά. Αν ήμουν στην Ινδία θα δούλευα σε εργοστάσιο, δεν θα πήγαινα στο σχολείο. Για αυτό ήθελα να τα βοηθήσω. Όταν τους ρώτησα τι ήθελαν, μου απάντησαν ποδήλατα για να πηγαίνουν στο σχολείο, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το σπίτι τους», διηγείται στο BBC ο έφηβος. Επιστρέφοντας στην ασφάλεια του σπιτιού του, δεν ξέχασε αυτό που του είχαν ζητήσει. Ίδρυσε λοιπόν μία φιλανθρωπική οργάνωση, την Bike Club, ξεκινώντας αρχικά να συγκεντρώνει χρήματα από τους συμμαθητές του.

Η πρώτη αποστολή περιελάμβανε οχτώ ποδήλατα. Σήμερα, ο αριθμός έχει φτάσει τα 400. «Όταν τους πήγαμε τα πρώτα ποδήλατα δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι κάποιος τους βοηθούσε. Τα περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν καν να κάνουν ποδήλατο. Την τελευταία φορά που ήμουν εκεί περίπου 100 άτομα προσπαθούσαν να τους μάθουν! Δίνοντάς τους ένα ποδήλατο κάνουμε αυτά τα παιδιά πιο δυνατά και είναι μία εκπληκτική αίσθηση», κατέληξε ο Χίρκοκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ