«Οδός Μάργκαρετ Θάτσερ» σε Παρίσι και Μαδρίτη; - iefimerida.gr

«Οδός Μάργκαρετ Θάτσερ» σε Παρίσι και Μαδρίτη;

«Οδός Μάργκαρετ Θάτσερ» σε Παρίσι και Μαδρίτη;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στο Λονδίνο και στις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις να είχε «περίεργες» αντιδράσεις το άκουσμα του θανάτου της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, ωστόσο οι ξένες χώρες φαίνεται πως τη σέβονταν και θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της.

Συγκεκριμένα, ένας Γάλλος πολιτικός και δημοτικός σύμβουλος του Παρισιού θα ζητήσει να ονομαστεί ένας δρόμος στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσαν -ανάμεσα στα Ηλύσια Πεδία και τον Σηκουάνα- με τον όνομα της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Ζερόμ Ντιμπούς, αυτός ο δρόμος θα μπορεί να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη λεωφόρο Ουίνστον Τσόρτσιλ, που υπάρχει ήδη.

Την ίδια ώρα, το όνομα της Μάργκαρετ Θάτσερ θα τιμάται και στη Μαδρίτη, καθώς η δήμαρχος της πόλης Ανα Μποτέλα, δήλωσε πως θα δώσει το όνομα της μόνης γυναίκας πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας σε ένα δρόμο ή πλατεία.

Και οι δύο προτάσεις όμως, αναμένεται να αντιμετωπίσουν σθεναρές αντιδράσεις, τόσο από πολιτικούς όσο και από κατοίκων των πόλεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ