Ψεύτικο άγαλμα των Μάγια πουλήθηκε για 3 εκατομμύρια ευρώ - iefimerida.gr

Ψεύτικο άγαλμα των Μάγια πουλήθηκε για 3 εκατομμύρια ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναντι του ποσού των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι ένα άγαλμα τον Μάγια, το οποίο, σύμφωνα με Μεξικανούς ειδικούς, είναι ψεύτικο.Ο γαλλικός οίκος δημοπρσιών «Drouot» εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι το μασκοφόρο άγαλμα ενός πολεμιστή που κρατά μία ασπίδα είναι γνήσιο και είναι πάνω από 1.000 ετών.

Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού ανέφερε ότι δεν ταιριάζει με το στιλ της περιόδου στην οποία φέρεται να ανήκει. Το Ινστιτούτο πιστεύει επίσης, ότι ακόμη 66 κομμάτια από την δημοπρασία της Δευτέρας ήταν ψεύτικα.

Για το γεγονός αυτό οι γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η φιγούρα αυτή προσπαθεί να αναδημιουργήσει προ-κολομβιανά χαρακτηριστικά της περιόδου των Μάγια στο νοτιοανατολικό Μεξικό, ωστόσο το ύψος, η στάση του σώματος, τα κυρτά πόδια και τα λουριά γύρω από αυτά δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα αυτη», εξηγεί το Ινστιτούτο, το οποίο υποστήριξε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να δείξει «αρχαίο».

Από την πλευρά του, ο ειδικός στην προ-κολομβιανή τέχνη Ζακ Μπλαζί τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του Μεξικού είναι παντελώς γελοίοι και αβάσιμοι. «Ειναι ένα ευρέως γνωστό τέχνημα και έχει αναλυθεί διεξοδικά».

Το ύψους 1,65 μέτρων άγαλμα αγόρασε ένας Ευρωπαίος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, και ήταν το ακριβότερο κομμάτι της δημοπρασίας.

πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάγιας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ