Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών στη Λιβύη - iefimerida.gr

Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών στη Λιβύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίστηκαν χθες για τρίτη νύχτα στην Λιβύη οι επιθέσεις από αέρος με βομβαρδισμούς και πυραύλους τομαχόκ της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας». Κυβερνητικές πηγές του λιβυκού καθεστώτος αναφέρουν ότι κι άλλοι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ η Ουάσιγκτον από τη μεριά της ανακοίνωσε τον περιορισμό τον επιθέσεων. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι συγκρούσεις επί εδάφους ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι.

Τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι έπεφταν πυρά και ακούγονταν εκρήξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε ότι μια έκρηξη ακούστηκε κοντά στην κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι στην περιοχή Μπαμπαλ-Αζίζιγια.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόσωπος του BBC στην Τρίπολη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε ξένους δημοσιογράφους, οι αντιπρόσωποι της λιβυκής κυβέρνησης ανέφεραν ότι η επίθεση εναντίον της κατοικίας Καντάφι αποδεικνύει ότι ο στόχος της δυτικής συμμαχίας δεν είναι η προστασία των αμάχων. Επίσης, εξακολουθούν να επιμένουν ότι τα νοσοκομεία τους έχουν αρχίσει να γεμίζουν από τραυματισμένους αμάχους. Ωστόσο, δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στις πιέσεις των ξένων ανταποκριτών για στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα παραχωρήσουν τον έλεγχο της επιχείρησης και είναι «ζήτημα ημερών και όχι ζήτημα εβδομάδων» .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ