"Τεστ αντοχής" για τους ευρωπαϊκούς αντιδραστήρες - iefimerida.gr

"Τεστ αντοχής" για τους ευρωπαϊκούς αντιδραστήρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν σήμερα να θέσουν "τις υψηλότερες προδιαγραφές" ασφάλειας για την πυρηνική βιομηχανία στην Ευρώπη ώστε να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό που σημειώθηκε στον πληγέντα από το σεισμό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε χαρακτηριστικά "χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι γίνονται σεβαστές οι υψηλότερες προδιαγραφές για την πυρηνική ασφάλεια. Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να υποβληθούν οι αντιδραστήρες που υπάρχουν στις χώρες τους σε μια σειρά από "τεστ αντοχής" έως το τέλος του έτους ώστε να αξιολογηθεί η ανθεκτικότητά τους σε κρίσεις.

Παράλληλα σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεσμεύτηκε πως η χώρα του θα κλείσει τους πυρηνικούς σταθμούς που δε θα περάσουν τα "τεστ αντοχής".



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ