Ταινία για την ζωή του Guy Bourdin - iefimerida.gr

Ταινία για την ζωή του Guy Bourdin

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει «Stanley Kubrick της μόδας». Ο Guy Bourdin δεν δίσταζε να προκαλεί ακόμα και αν αυτό σήμαινε πως φωτογράφιζε μοντέλα που κάνουν εμετό πάνω από βερνίκια νυχιών!

Διάλεγε τα μοντέλα του με βάση το ζώδιό τους, έστηνε στα σετ του σουρεαλιστικά σκηνικά με στοιχεία σαδισμού, λάτρευε τις κοκκινομάλλες γιατί του θύμιζαν την μάνα του και βίωσε απανωτά σκάνδαλα με αποκορύφωμα την αυτοκτονία με απαγχονισμό της γυναίκας του. Κανείς όμως δεν αμφισβητεί ότι ήταν ένας από τους πιο εκκεντρικούς, δύστροπους, αλλοπρόσαλλους φωτογράφους στην σύγχρονη ιστορία της μόδας.

Τώρα ο μύθος του Guy Bourdin θα αναβιώσει μέσα από την ταινία/ντοκιμαντέρ «When The Sky Fell Down-The Myth of Guy Bourdin» που αναμένεται να προβληθεί στο φετινό φεστιβάλ των Κανών.

Στην ταινία εμφανίζονται οι creative directors της βρετανικής, της γαλλικής, της ιταλικής και της αμερικανικής Vogue, μαζί με σύγχρονους φωτογράφους – ιερά τέρατα της μόδας όπως η Annie Leibovitz, o David Bailey και ο David Puttnam , που θα προσπαθήσει ο καθένας του με τον τρόπο του να μας εξηγήσει γιατί ο Bourdin καταξιώθηκε ως ένας από τους πιο προκλητικούς εικαστικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ