Σλάβοϊ Ζίζεκ και Lady Gaga ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην κρίση - iefimerida.gr

Σλάβοϊ Ζίζεκ και Lady Gaga ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διάσημος Σλοβένος φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ συνεχίζει να προκαλεί και ενώνει τις δυνάμεις του με το “Fame monster” - Lady Gaga. Σκοπός είναι να βοηθήσουν από κοινού στην προβολή και καλύτερη επικοινωνία της μεγάλης απεργίας των πανεπιστημιακών και φοιτητών που ξεκίνησε σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ένωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινά απεργία, απέχοντας απ’τις ακαδημαικές της υποχρεώσεις, με σκοπό να κινητοποιήσει ευρύτερα τον βρετανικό λαό ενάντια στις περικοπές μισθών, τις απολύσεις και βέβαια ενάντια στη γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής (τι περίεργο). Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο, με διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί στο κέντρο του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, προγραμματίστηκε σήμερα μια κοινή ομιλιά του Ζίζεκ με τη Lady Gaga, γεγονός που σίγουρα αποτελεί το επικοινωνιακό όπλο της όλης δράσης. Όσον αφορά τον Ζίζεκ, η κίνηση αυτή μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για την κυρία Gaga. Αν και κατά καιρούς εκφράζει δημόσια αιρετικές απόψεις και προσπαθέι να συμβάλει στην προώθηση των δικαιωμάτων της Γκέι-LGBT κοινότητας, ε, παρ' όλα αυτά δύσκολα τη λες και ακτιβίστρια!

Ο χαρακτηριζόμενος και ως pop star της φιλοσοφίας Ζίζεκ, μάλιστα, με κείμενο του, αναλύει διεξοδικά το φαινόμενο Gaga, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξία του έργου της. Μιλάει για τις αναφορές της σε διάφορα ρεύματα της τέχνης και άλλους καλλιτέχνες.

Μένει να δούμε τελικά αν τέτοιου είδους ενέργειες είναι η απάντηση και ταυτόχρονα η λύση στη γενικότερη παγκόσμια αδράνεια, απέναντι σε μια κρίση που μπορεί να μην έχει πρόσωπο, όμως σίγουρα πλήττει όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργία lady gaga Λονδίνο Σλάβοι Ζίζεκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ