Πρωτοφανής διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον των περικοπών - iefimerida.gr

Πρωτοφανής διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον των περικοπών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 250.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε μια πρωτοφανή διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον των ευρύτερων περικοπών στο δημόσιο τομέα. Χιλιάδες άτομα από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης Κάμερον στη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων. Την προσοχή τράβηξαν μεμονωμένα επεισόδια από ομάδες κουκουλοφόρων που αποσπάστηκαν από την πορεία.

Ο θόρυβος στο κέντρο του Λονδίνου ήταν εκκωφαντικός καθώς ακούγονταν σφυρίχτρες, συνθήματα και τύμπανα, αλλά η φύση της πορείας ήταν ειρηνική. Στους διαδηλωτές μίλησαν ο αρχηγός των Εργατικών Έντι Μίλιμπαντ και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνμοσπονδίας Συνδικάτων ό οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είμαστε δυνατοί και ενωμένοι. Θα πολεμήσουμε εναντίον των περικοπών και δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές και τις δουλειές των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το BBC, η ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική. Η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με οικογένειες που είχαν ταξιδέψει από διαφορετικά μέρη της χώρας για να διαμαρτυρηθούν και να εκδηλώσουν την ανησυχία τους για τις δουλειές τους και για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές γιούχαραν, περνώντας μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στρητ.

Επεισόδια

Υπήρξαν και περιστατικά βίας από ομάδες κουκουλοφόρων που αποσπάστηκαν από τον κεντρικό κορμό της πορείας και πέταξαν μπογιές και αυτοσχέδια εκρηκτικά κατά των αστυνομικών και τραπεζών και κτιρίων. Η Σκότλαντ Γιαρντ χαρακτήρισε τα επεισόδια «μεμονωμένα» και ο ανταποκριτής του BBC στην πορεία ανέφερε ότι οι κουκουλοφόροι είχαν οργανωθεί, χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το BBC, 214 άτομα συνελήφθησαν και 66 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων και 13 αστυνομικών.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε περικοπές 80 δις λιρών στο δημόσιο τομέα, σε μια προσπάθεια να διευθετήσει το έλλειμμα που, οπως δήλωσαν, κληρονόμησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα σωματεία από την άλλη δηλώνουν ότι οι περικοπές απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε «Προχωρούν στις περικοπές που η Μάργκαρετ Θάτσερ ονειρευόταν, μόνο που τώρα τις βασίζουν σε κάτι που το λένε έλλειμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ διαδήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ