Οι "περιπέτειες" του Akira στο Hollywood - iefimerida.gr

Οι "περιπέτειες" του Akira στο Hollywood

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι το Hollywood λιγουρευόταν να μετατρέψει το Akira, τη θρυλική Ιαπωνική ταινία κινουμένων σχεδίων σε live-action φιλμ ήταν γνωστό εδώ και καιρό.

Πλέον έχει περάσει στη σφαίρα της πραγματικότητας από τη Warner Bros. Ήδη η καρέκλα του σκηνοθέτη έχει δοθεί στον Albert Hughes (From Hell, The Book of Eli) ενώ συζητιούνται τα πρώτα ονόματα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Φαν του Akira πιάστε τα φτυάρια και αρχίστε το θάψιμο. Για το ρόλο του Tetsuo επικρατέστερος δεν είναι άλλος από τον καρδιοκατακτητή βρικόλακα του Twilight, Robert Pattinson αλλά έχουν επίσης πλησιάσει και τους Andrew Garfield και James McAvoy. Για το ρόλο του Kaneda μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν τους Garrett Hedlund, Michael Fassbender, Chris Pine, Justin Timberlake και Joaquin Phoenix(!). Ο ρόλος του Συνταγματάρχη Shikishima είναι ο μόνος που έχει σιγουρευτεί και έχει πάει στο Morgan Freeman – ευτυχώς.

Το αρχικό Akira είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου επικού manga του Katsuhiro Otomo σε σκηνοθεσία του ίδιου. Διαδραματίζεται σε ένα φουτουριστικό Τόκυο που μετά από μια έκρηξη έχει ισοπεδωθεί και το έχουν ξαναχτίσει σε ένα τεχνητό νησί και έχει μετονομαστεί σε Νέο Τόκυο – στην αμερικάνικη εκδοχή θα καταστρέψουν το Μανχάταν για να μετατραπεί σε Νέο Μανχάταν για προφανείς λόγους. Βασικοί ήρωες είναι ο Tetsuo ένας έφηβος που αναπτύσσει τρομακτικές δυνάμεις και ο κολλητός του Kaneda που είναι ο αρχηγός της συμμορίας μηχανόβιων που ανήκουν και οι δύο. Στην προσπάθεια του Kaneda να προστατέψει τον παιδικό του φίλο από το στρατό και τα σχέδια της κυβέρνησης θα ανακαλύψει ότι στο παρελθόν ένα αγόρι με παρόμοιες δυνάμεις ο Akira ήταν υπεύθυνο για την καταστροφή της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αν και κινούμενα σχέδια το Akira θεωρείται από τις πιο υπερβίαιες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. Κυκλοφόρησε το 1988 και φημολογείται ότι ο Otomo το σχεδίασε όλο στο χέρι - συγκεκριμένα όλα τα storyboards των 783 σκηνών της ταινίας. Η Warner Bros σχεδιάζει να γυρίσει δύο ταινίες βασισμένες στο manga που αριθμεί πάνω από 2000 σελίδες. Το μόνο τώρα που μένει να δούμε οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί είναι αν ο Hughes θα γυρίσει κάτι αντάξιο του μύθου που έχει δημιουργήσει το anime σε μια από τις πιο αναμενόμενες κινηματογραφικές μεταφορές των τελευταίων χρόνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Hollywood akira Katsuhiro Otomo Robert Pattinson anime
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ