ΝΥ: Σβήστε τις κλήσεις on line - iefimerida.gr

ΝΥ: Σβήστε τις κλήσεις on line

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης αποφάσισε να κάνει πιο εύκολη την ζωή των κατοίκων της και δημιούργησε πρόσφατα μια ιστοσελίδα στην οποία οι πολίτες της Νέας Υόρκης θα μπορούν να λύνουν τα προβλήματα τους με τον Δήμο, χωρίς να μπλέκουν με τη γραφειοκρατία.

Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://nycserv.nyc.gov/NYCServWeb/NYCSERVMain, όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του Οne Click Hearing (δηλαδή της ακρόασης με ένα κλικ) γεγονός που τους επιτρέπει να δηλώσουν on line τα παράπονά τους για κλήσεις παράνομου παρκαρίσματος που έχουν εκδοθεί από την δημοτική αστυνομία της Νέας Υόρκης, αλλά και για οποιαδήποτε άλλα ποινή τους έχει επιβληθεί από την ίδια αρχή (πρόστιμα για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, μόλυνση περιβάλλοντος κ.λπ.) . Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν όχι μόνο επιστολές διαμαρτυρίας αλλά και φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν παρανομήσει (για παράδειγμα την απουσία της ειδικής σήμανσης της τροχαίας).

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Υόρκης είπαν ότι ήταν απαραίτητο να κάνουν κάτι τέτοιο αφού έχουν παρατηρήσει ότι μεγάλο ποσοστό των κλήσεων αμφισβητείται από τους πολίτες μέσω δικαστικών ακροάσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα έσοδα του Δήμου και να αυξάνονται οι κρατικές δαπάνες. Παράλληλα τόνισαν πως αποφάσισαν να εγκαινιάσουν αυτή την ιστοσελίδα γιατί αναγνωρίζουν πως το ωράριο των Νεοϋορκέζων είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και πως δεν μπορούν να βρουν τον χρόνο να πάνε να πληρώσουν μια κλήση τις εργάσιμες ημέρες.

Ελπίζουμε σύντομα να δούμε και στον Δήμο Αθηναίων τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ