Λονδίνο: Διώξεις κατά συλληφθέντων -Δεν άλλαζει τα σχέδια της η κυβέρνηση Κάμερον - iefimerida.gr

Λονδίνο: Διώξεις κατά συλληφθέντων -Δεν άλλαζει τα σχέδια της η κυβέρνηση Κάμερον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την μεγάλη πορεία του περασμένου Σαββάτου στο Λονδίνο και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, οι Βρετανικές Αρχές άσκησαν διώξεις σε 138 από τους συλληφθέντες για καταπάτηση ξένης περιουσίας. Έντεκα ακόμη διαδηλωτές αντιμετωπίζουν σοβαρότερες κατηγορίες για επίθεση, εγκληματικές βλάβες, διατάραξη της κοινής ησυχίας και επίθεση με όπλο.

Η πορεία που οργανώθηκε από το TUC, την Γενική Συνομοσπονδία Συνδικάτων, κατά των περικοπών, της αύξησης της φορολογίας και των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων με 250.000 συμμετέχοντες και ξεκίνησε ως ειρηνική. Ωστόσο τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου, όταν μια ομάδα διαδηλωτών με μαντήλια και κουκούλες αποσπάστηκε από τον κεντρικό κορμό της πορείας και άρχισε να προκαλεί επεισόδια, πετώντας μπογιές, σπάζοντας βιτρίνες και ανάβοντας φωτιές. Επίσης, μέλη της οργάνωσης UK Uncut που συμμετείχε στην πορεία, πραγματοποίησαν καθιστή διαμαρτυρία στο πολυτελές παντοπωλείο Fortnum and Mason με την κατηγορία της φοροδιαφυγής από μέρους των συνεταίρων της επιχείρησης. Η UK Uncut είναι μια οργάνωση που ξεκίνησε από ένα απλό hashtag στο Twitter πέρυσι και μέσω του site της εκθέτει φοροφυγάδες και τράπεζες tτης Oxford Street.

Η Βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 84 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκ των οποίων οι 31 ήταν αστυνομικοί ενώ έγιναν 201 συλλήψεις.

Ο Αρχηγός της Βρετανικής Αστυνομίας Bob Broadhurst, απευθυνόμενος στους ταραξίες που διέφυγαν της σύλληψης, δήλωσε: «Δεν έχετε γλυτώσει… Θα ελέγξουμε όλο το βιντεοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, όλο το φωτογραφικό υλικό, θα ανακρίνουμε ανθρώπους. Θα σας ψάξουμε. Αν διαπράξατε βιαιοπραγίες ή αν προκαλέσατε ζημιές, θα σας συλλάβουμε πολύ σύντομα.»

Επίσης, στην κριτική που ασκήθηκε στην Βρετανική Αστυνομία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα επεισόδια, ο Αρχηγός Broadhurst δήλωσε στο Radio 4 «Το σχέδιο απέτυχε σε κάποια σημεία… Αν ανατρέξετε σε αυτά που λέγονταν στο internet πριν την πορεία, είχαν στοχοποιήσει σχεδόν όλες τις τοποθεσίες στο Λονδίνο»

Τέλος, προειδοποίησε ότι παρόμοιες ομάδες μπορεί να σχεδιάζουν επιθέσεις στον επικείμενο γάμο του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton στις 29 Απριλίου.

Παρά την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον δεν κάνει πίσω. Ο Υπουργός επιχειρηματικότητας Vince Cable δήλωσε: «Δεν θα αλλάξουμε την βασική οικονομική στρατηγική… Καμία κυβέρνηση –συνασπισμού, εργατική ή άλλη- δεν θα άλλαζε την οικονομική πολιτική της ως απάντηση σε μια διαδήλωση τέτοιου είδους».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει περικοπές ύψους 81 δις λιρών με στόχο να εξαλείψει το έλλειμμα του δημοσίου χρέους μέχρι το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ