Η Ελλάδα δεν στέλνει μαχητικά στη Λιβύη - iefimerida.gr

Η Ελλάδα δεν στέλνει μαχητικά στη Λιβύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός αεροπορικής συμμετοχής στις επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Καντάφι μένει η Ελλάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει όλα τα πτητικά μέσα από τη λίστα των δυνάμεων που παραχωρήθηκαν στο ΝΑΤΟ.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό και τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο άτυπο ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η κυβέρνηση για λόγους στρατηγικής αναγκάστηκε να αλλάξει την αρχική της απόφαση.

Εβγαλε από τη λίστα των διατεθειμένων στο ΝΑΤΟ τα τέσσερα μαχητικά τύπου F-16 και τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και στη θέση τους παραχώρησε προς χρήση το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Κατόπιν αυτού, επισήμως τουλάχιστον, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, εφόσον υπάρξει απόφαση του ΝΑΤΟ, με τη βάση της Σούδας, συμπληρωματικά με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, με μια φρεγάτα με το ελικόπτερό της και ένα ιπτάμενο ραντάρ.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, προτίθεται να διαθέσει, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα, και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, εφόσον όμως χρειαστεί.

αναδημοσίευση απο enet.gr.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ