Επικίνδυνα κοντά στην ενδοχώρα οι Λίβυοι επαναστάτες - iefimerida.gr

Επικίνδυνα κοντά στην ενδοχώρα οι Λίβυοι επαναστάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη με τους αντικαθεστωτικούς να έχουν ανακτήσει την κυριαρχία τριών άλλων πόλεων και να κατευθύνονται προς την ενδοχώρα. Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι ανακατέλαβαν τον πετρελαϊκό τερματικό σταθμό Ρας Λανούφ ενώ νωρίτερα είχαν καταλάβει και τις πόλεις Μπρέγκα και Ουκάιλα σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου. Το λιμάνι της Ρας Λανούφ, στα δυτικά της Βεγγάζης βρίσκονταν στην κατοχή των δυνάμεων του Καντάφι από τις 12 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις από αέρος της δυτικής συμμαχίας συνεχίστηκαν χθες με 160 αποστολές έναντι των 153 που είχαν λάβει χώρα την προηγούμενη ημέρα. Σήμερα, όγδοη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 1.257 αεροπορικές επιδρομές. Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων με το όνομα «Αυγή της Οδύσσειας» ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, όταν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας άρχισαν επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της Λιβυκής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι από τις επιθέσεις έχουν σκοτωθεί 100 άτομα. Αντίθετα, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, διέψευσε τη δήλωση, λέγοντας ότι ο Καντάφι παρουσιάζει τους νεκρούς από τις επιθέσεις του ως θύματα των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο Μπάρακ Ομπάμα από τη μεριά του δήλωσε ότι "από τις γρήγορες κινήσεις μας, μια ανθρωπιστική καταστροφή αποφεύχθηκε και οι ζωές αναρίθμητων πολιτών –αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών- σώθηκαν"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καντάφι Αυγή της Οδύσσειας επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ