Γ. Παπανδρέου: “Η προσπάθειά μας δικαιώνεται” - iefimerida.gr

Γ. Παπανδρέου: “Η προσπάθειά μας δικαιώνεται”

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελούν όχι μόνο δικαίωση, αλλά και επιβεβαίωση των προσπαθειών που κάνει ο ελληνικός λαός, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ΕΕ θα στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με κάθε τρόπο, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα, ιδιαίτερα για τις αγορές.
Σε ερώτηση για το αν οι αποφάσεις της Συνόδου θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι προβλέψεις του Συμφώνου δεν αφορούν σε νέα μέτρα για την Ελλάδα, τονίζοντας πως «εμείς ήδη έχουμε πάρει επίπονα μέτρα».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη είναι θα δηλώσει παρούσα.

Σχετικά με την Λιβύη ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως επιβάλλεται να υπάρξει κατάπαυση πυρός και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική μετάβαση στη χώρα, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις διπλωματικές προσπάθειες».

Έκανε ακόμη γνωστό πως η Ιταλία και η χώρα μας ζήτησαν να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο το ζήτημα των μεταναστευτικών ρευμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Λιβύη. Είπε μάλιστα πως οι 27 δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις χώρες που θίγονται άμεσα από τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ