Απογοητευτικά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του γαστρικού δακτυλίου - iefimerida.gr

Απογοητευτικά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του γαστρικού δακτυλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνες που διεξήχθησαν σε ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε λαπαροσκοπική εγχείρηση γαστρικου δακτυλίου προ δεκαετίας έδειξαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχε χαθεί μόνο το 43% του παραπάνω βάρους.

Επίσης, στις μισές περιπτώσεις, η βαλβίδα είχε αφαιρεθεί λόγω επιπλοκών. Στη μία από τις τρεις περιπτώσεις, ο δακτύλιος είχε διαβρωθεί ενώ το 60% των ασθενών είχε προχωρήσει σε περαιτέρω επεμβάσεις με στόχο το αδυνάτισμα. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του γαστρικού δακτυλίου «είναι σχετικώς ανεπαρκή».

Σημειωτέον, ότι ο γαστρικός δακτύλιος αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις για χάσιμο βάρους. Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ζακ Χιμπέν, της Ευρωπαϊκής Λαπαροσκοπικής Σχολής δήλωσε ότι τα αποτελέσματα «είναι χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε» προσθέτοντας ότι οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί στην εγχείριση θα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς από γιατρό και να είναι προσεκτικοί για ενδείξεις διάβρωσης της βαλβίδας ή μόλυνσης. Ταυτόχρονα, συμβούλεψε αυτούς που σκέφτονται να προχωρήσουν στην προσθήκη δακτυλίου να μην έχουν «υπερβολικές προσδοκίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαστρικός δακτύλιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ