Απαγορεύεται τo Facebook στους φυλακισμένους - iefimerida.gr

Απαγορεύεται τo Facebook στους φυλακισμένους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Οι φυλακισμένοι πρέπει να βρουν χρόνο να αναλογιστόυν τις ευθύνες τους και οι νέοι να καταλάβουν οτι το έγκλημα δεν βρίσκει ανταπόκριση πουθενά."

Κάπως έτσι ειναι το σκεπτικό των δικαστών στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών που προτείνουν την απαγόρευση και θεσπιζουν αυστηρές ποινές σε όσους εγκλειστους χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα. Τέρμα τα συνεχη tweets, αγαπητε βαρυποινήτη! Facebook, Μyspace, Τwitter κομμένα! Οι δικαστές κρίνουν πως μέσω της διαδικτυακής επαφής, οι φυλακισμένοι δεν αποκόπτονται πραγματικά απ΄ την κοινωνία και ετσι δεν επιτυγχάνεται ο επιθυμητός σωφρονισμός.

Μάλιστα, δεν είναι ασύνηθες να χρησιμοποιούνται οι δημοφιλείς υπηρεσίες με σκοπό να συνεχίζεται η εγκληματική δραστηριότητα των κρατουμένων, μέσω εκβιασμών, απειλών η παρακολούθηση συγκεκριμένων ατόμων. Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, πράγμα που αποτελεί επίσης βασικό λόγο για την πρόταση των συγκεκριμένων μέτρων.

Στις 30 μέρες επιπλέον φυλάκιση και 500 δολάρια, ορίζονται οι ποινές, οι οποίες μάλιστα δεν περιορίζονται για όσους βρίσκονται πίσω απ΄τα κάγκελα, αλλα και σε όσους φίλους η συγγενείς βοηθήσουν στο να εκφράζονται οι απόψεις των κρατουμένων στον εξω κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter Facebook ΗΠΑ social media
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ