Έγκυος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κατηγορείται για φόνο! - iefimerida.gr

Έγκυος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κατηγορείται για φόνο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται απίστευτο και όμως συνέβη στην Indiana των ΗΠΑ. Η Bei Bai Shuai προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της τον περασμένο Δεκέμβριο καταναλώνοντας σημαντική ποσότητα ποντικοφάρμακου, μολονότι ήταν έγκυος και μάλιστα αρκετών μηνών.

Η απόπειρα αυτοκτονίας της όμως απέτυχε, η ίδια μεταφέρθηκε από φίλους της σε κοντινό νοσοκομείο και εκεί με χειρουργική επέμβαση της πήραν το πρόωρο νεογνό που δεν κατάφερε να επιβιώσει στη θερμοκοιτίδα. Λίγους μήνες μετά ο εισαγγελέας της πολιτείας της Indiana άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για φόνο από πρόθεση κρίνοντας πως η Bei Bei με την απόπειρα αυτοκτονίας της συνέβαλλε σημαντικά ή ακόμα και προκάλεσε τον θάνατο του βρέφους.

Και μπορεί να ακούγεται παράλογη η απόφαση του εισαγγελέα, ωστόσο η πολιτεία της Indiana είναι γνωστή για τους αυστηρούς νόμους της στο θέμα των βρεφικών θανάτων και των εκτρώσεων. Ήδη από το 2009 στην Indiana έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών ποινών για την πρόκληση βρεφικών και εμβρυακών θανάτων . Το εν λόγω νομοσχέδιο σχεδιάστηκε αμέσως μετά τον θάνατο του βρέφους μιας τραπεζικού υπαλλήλου που απέβαλλε μετά από την ένοπλη επίθεση ληστών. Επίσης στην Indiana συζητιέται ένα ακόμη νέο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την έκτρωση μετά την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης με την δικαιολογία ότι σε αυτό το στάδιο το έμβρυο νιώθει τον πόνο και υποφέρει.

Αυτή η δίωξη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν πως οι κατηγορίες είναι βαριές, αφού ο εισαγγελέας αγνοεί για ποιο λόγο θέλησε να αυτοκτονήσει η Bei Bei και κατά πόσο όντως ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί της. Επίσης φοβούνται πως η εν λόγω δίωξη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου καθώς πολλές γυναίκες που μπορεί να αποβάλλουν για οποιονδήποτε λόγo θα φοβούνται πως θα έρθουν αντιμέτωπες με αντίστοιχες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ