Ο Κρίτων Πουλής και η εκπομπή ζαχαροπλαστικής «Κάτι Γλυκό» κάνουν πρεμιέρα, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 18:00 στην ΕΡΤ2 με την υπόσχεση ότι αυτή η σεζόν θα είναι η πιο γλυκιά.
Στην industrial κουζίνα ο Κρίτων Πουλής αρχικά θα μοιράζεται μαζί με την ομάδα του, την Λένα Σαμέρκα και τον Αλκη Μουτσάι, τις συνταγές για τα λαχταριστά και εκλεπτυσμένα γλυκά και στη συνέχεια θα φτιάχνει ένα υγιεινό (χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη) και γρήγορο γλυκό για μικρούς και μεγάλους φίλους.
Ομως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ καθώς κατά τη διάρκεια της εκμπομπής θα υπάρχουν συνδέσεις με κορυφαίους και καταξιωμένους Έλληνες σεφ από όλο τον κόσμο για ένα ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου και ανταλλαγή κουλτούρας.
Ποιος είναι ο Κρίτων Πουλής
Ο Κρίτων Πουλής και τα Βοn Bon ζαχαροπλαστεία του δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης επιστρέφοντας από τη Γαλλία όπου δούλεψε δίπλα στον εφευρέτη της haute couture της ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé, έφτιαξε σε Αθήνα, Πειραιά, Κύθηρα και Μύκονο γαλλικά γλυκά που ξεχωρίζουν και… εθίζουν.
Μέντοράς του, Pierre Hermé, του έμαθε τα πάντα, τον εμπιστεύθηκε απόλυτα, τον δίδαξε, του έδωσε χώρο να ανθήσει. Αυτός που πριν λίγα χρόνια η εφημερίδα L’Express έγραψε ότι είναι «ο εφευρέτης της haute couture της ζaχαροπλαστικής με την διαπλανητική φήμη». Και αν φανταστεί κανείς ότι ο Κρίτωνας βρέθηκε πλάι του αρχικά για να ενισχύσει το προσωπικό ενόψει εορτών και τελικά κέρδισε ακαριαία την εμπιστοσύνη του Hermé, αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες και το ταλέντο του νεαρού Ελληνα.
Ο Κρίτων δεν εγκλωβίστηκε σε αυτή τη σχέση, στην ασφάλειά της και την αίγλη της. Αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, να δημιουργήσει εδώ τη δική του επικράτεια, να αφήσει το δικό του στίγμα. Το κατάφερε και πλέον έχει βάλει πλώρη για τα επόμενα βήματα. Η αρχή γίνεται με την τηλεοπτική εκπομπή «Κάτι Γλυκό» στην ΕΡΤ2, όμως ο δημιουργικά ανήσυχος pastry chef δεν αναμένεται να σταματήσει εκεί.
Τα σπάνιας γεύσης γλυκά του Κρίτωνα Πουλή
Η σφαίρα σοκολάτας, το Paris Breast, η υπέροχη τάρτα με φυστίκια Αιγίνης και το υπέροχο bitter σοκολατογλυκό του με φουντούκι και περγαμόντο που είναι μόνο κάποια από αυτά για τα οποία συρρέουν οι Αθηναίοι στην Πετράκη, στο δρομάκι ανάμεσα στην Μητροπόλεως και την Ερμού και οι Πειραιώτες στην παλιά αποθήκη που μετέτρεψε σε έναν ιδιαίτερο δικό του χώρο στην Πολυδεύκους στο λιμάνι του Πειραιά. Η ίδια απήχηση σε Μύκονο και Κύθηρα.
Ο Κρίτων Πουλής και οι στενοί συνεργάτες του υπόσχονται όλη αυτή τη δημιουργικότητα και γεύση να την μεταφέρουν στην τηλεόραση από τις 23 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:00.
Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζουν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες προτάσεις κλασικών γλυκών που αγαπάμε όλοι, πειραγμένα με τρόπο δημιουργικό, ευφάνταστο και φυσικά γευστικό.