Αφιερωμένο στη δημοκρατία και στους τρόπους ενδυνάμωσής της στη σύγχρονη κοινωνία, είναι το νέο επεισόδιο της εκπομπής λόγου «Φιλοσοφία στην πράξη», σε παραγωγή Cosmote TV.
Με επίκεντρο τη διδασκαλία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, ο συγγραφέας και καθηγητής φιλοσοφίας στο École Normale Supérieure του Πανεπιστημίου PSL στο Παρίσι Dimitri El Murr, ο συγγραφέας και αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Στέφανος Δημητρίου, και ο συγγραφέας και καθηγητής ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας στο ΑΠΘ Φιλήμων Παιονίδης συζητούν για το πόσο ευάλωτη είναι στις μέρες μας η δημοκρατία και πώς μπορούν να βελτιωθούν οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.
Το νέο επεισόδιο της σειράς θα μεταδοθεί την Παρασκευή 29/5, στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY @YouTube, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ελεύθερα για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου.
Το επετειακό ντοκιμαντέρ «1453: Η Άλωση της Πόλης» και «Ο κόσμος των Ελλήνων» ξεχωρίζουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD
Την Παρασκευή 29 Μαΐου, ανήμερα της επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453) το COSMOTE HISTORY HD θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «1453: Η Άλωση της Πόλης». Με κινηματογραφικό υλικό από τους τόπους όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ιστορικές μαρτυρίες, κείμενα εποχής και γκραβούρες, το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Λουΐζου αναπλάθει την ιστορική αλήθεια της εποχής και παρουσιάζει την οριστική πτώση του Βυζαντίου (29/5 στις 18.45).
Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα και δύο επεισόδια από τη σειρά «Ο κόσμος των Ελλήνων», σε παραγωγή COSMOTE TV. Μέσα από ένα ταξίδι στα μέρη όπου «γεννήθηκε», αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε ο ελληνισμός, η σειρά παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων, και αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός πολιτισμός έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το πρώτο επεισόδιο, βασισμένο σε πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες, παρουσιάζει την αλήθεια πίσω από τον μύθο του Τρωικού πολέμου (Δευτέρα 1/6, 22.00), ενώ το δεύτερο μάς μεταφέρει στην Ελλάδα του 750 π.Χ., όταν συγκροτούνται οι πρώτες πόλεις-κράτη και μας «ταξιδεύει» από την Ερέτρια και την Κύμη, μέχρι τη Νάπολη και την Ποσειδωνία (Τετάρτη 3/6, 22.00).