Λίγες ώρες πριν τη πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου οι Chasers μιλούν στο iefimerida.gr
Το τηλεπαιχνίδι «The Chase» με παρουσιάστρια την Μαρία Μπεκατώρου είναι από αυτά που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά και από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στους δέκτες μας στις 18.30 από τη συχνότητα του Mega.
Το «Γεράκι», η «Γυναίκα με τα μαύρα», ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» και το «Βουνό» μιλούν στο iefimerida και μάς αφήνουν να τους ανακαλύψουμε λίγο παραπάνω.
Ποιοι είναι οι 4 Chasers
Πάνος Δημάκης -Το Γεράκι
Ο Πάνος Δημάκης, το «Γεράκι» του «The Chase» γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άστρος Κυνουρίας μέχρι τα 18 του χρόνια όπου ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει αγγλική φιλολογία. «Είμαι τυχερός που μεγάλωσα στη περιφέρεια και επισκέπτομαι συχνά την πατρίδα μου. Μάλιστα, το καλοκαίρι πέρασα ενάμισι μήνα στο Άστρος, ένα μέρος με υπέροχες παραλίες. Zω στον Άλιμο και είναι όμορφο να γειτνιάζεις με τη θάλασσα» μου αναφέρει ο ίδιος.
Ο «Chaser» διδάσκει επιχειρηματικά αγγλικά, στο βιογραφικό του έχει τη συγγραφή ενός αγγλικού λεξικού, ασχολείται με τις μεταφράσεις (νομικές και λογοτεχνικές) και τα τελευταία χρόνια κάνει επιμέλεια κειμένων. Επιπλέον, εδώ και πέντε χρόνια, γράφει βιβλία και τον ερχόμενο χειμώνα θα κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα. «Αυτή τη περίοδο ξεκινάω να κάνω μια προεργασία για το επόμενο μου μυθιστόρημα. Νιώθω πως σιγά- σιγά ο δρόμος μου είναι η συγγραφή βιβλίων. Θέλω να μειώσω τη διδασκαλία για να έχω περισσότερο χρόνο για να ασχοληθώ με τις πιο πνευματικές μου αναζητήσεις που ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν το επάγγελμα μου».
Το πρώτο του μυθιστόρημα έχει τίτλο «17 κλωστές» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρόκειται να γίνει σειρά με την υπογραφή της έμπειρης Μιρέλλας Παπαοικονόμου. «Ήταν από τα πρώτα άτομα που διάβασαν το βιβλίο, η ιστορία διαδραματίζεται στα Κύθηρα, ένα νησί που η Μιρέλλα αγαπάει πάρα πολύ. Έχουμε υπογράψει με εταιρεία παραγωγής και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με κανάλι, αλλά αν δεν πέσουν οι τελικές υπογραφές δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω» μου αναφέρει. Όσο για την υπόθεση του βιβλίου; «Πριν τέσσερα χρόνια είχα πάει στα Κύθηρα και άκουσα μια ιστορία για ένα άγριο έγκλημα, όπου από την έρευνα που έκανα, αποδείχτηκε πως ήταν το πιο άγριο έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης -πρόκειται για ένα μαζικό φόνο» υποστηρίζει.
Στον ελεύθερο χρόνο του ο Πάνος Δημάκης έχει πολλά ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων το διάβασμα και τη γυμναστική. «Η γυμναστική με αποφορτίζει, δεν κάνω κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, όμως μου αρέσει πολύ να περπατάω στο κέντρο της Αθήνας, να χάνομαι στη γειτονιά της Πλάκας. Την περίοδο της καραντίνας έκανα πολύ ποδήλατο από τον Άλιμο πήγαινα τόσο στη Γλυφάδα όσο και στο Παλαιό Φάληρο και το ΚΠΙΣΝ. Είναι υπέροχο πράγμα η γειτνίαση με τη θάλασσα γιατί μπορώ να πάω για μια γρήγορη βουτιά. Επιπλέον, διαβάζω πάρα πολύ, πλέον λιγότερο λογοτεχνία και έχω κάποιες ενοχές. Το καλοκαίρι πήρα μαζί μου ένα σωρό βιβλία και τελικά μόνο 2 λογοτεχνικά κατάφερα να διαβάσω γιατί προτίμησα πιο ιστορικά. Από τότε που ξεκίνησα στο «The Chase» διαβάζω οτιδήποτε πέσει μπροστά μου. Πάντα το έκανα αυτό, με τη μόνη διαφορά πως πλέον τα σημειώνω σε κάποιο τετράδιο γιατί νιώθω πως θα ξεχάσω πράγματα» απαντάει με χαμόγελο.
Ηλίας Αλεξίου -Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής
Ο Ηλίας Αλεξίου έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά η οικογένεια του προέρχεται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. «Γεννήθηκα στη Νέα Ιωνία, αλλά έχω καταγωγή από το Αϊβαλί από την πλευρά του πατέρα μου και από την Πελοπόννησο από την μητέρα μου. Αρχικά από την Μικρά Ασία η οικογένεια μου μετακόμισε στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια ήρθαν στην Αθήνα. Έχω πάρει τα καλύτερα στοιχεία τους» μου αναφέρει με χαμόγελο ο «Chaser».
Ο ίδιος έχει σπουδάσει τεχνολόγος τροφίμων και εξασκεί το επάγγελμα του. «Επειδή ήμουν καλός μαθητής έδωσα εξετάσεις στο ΑΣΕΠ και πλέον είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Η δουλειά μου είναι να ελέγχω τρόφιμα, κάνω αυτό που λέγαμε παλαιότερα αγορανομία, δηλαδή την αξία της αγοράς σε ότι αφορά τις τιμές, να μην κοροϊδεύουν τον καταναλωτή» εξηγεί.
Στον ελεύθερο του χρόνο μαγειρεύει, συλλέγει περίεργα αντικείμενα, κάνει ταξίδια και φυσικά απολαμβάνει το διάβασμα. «Από μικρή ηλικία έκανα πολλά πράγματα. Είχα πάει στους προσκόπους, έκανα ιστιοπλοΐα με μικρά σκάφη και αργότερα ανοιχτής θαλάσσης, ασχολήθηκα με την άρση βαρών και όταν μπήκα στη σχολή όλα αυτά τελείωσαν, έκλεισε ο κύκλος τους. Πλέον συλλέγω παράξενα αντικείμενα, όπως μαχαίρια και εργαλεία. Τα τελευταία με ενδιαφέρουν και τα χρησιμοποιώ γιατί κάνω βελτιώσεις στο σπίτι. Το εύκολο μου είναι να κάθομαι να διαβάζω. Όσο για την μαγειρική φτιάχνω τα πάντα από μια απλή μακαρονάδα μέχρι παστίτσιο. Η σπεσιαλιτέ μου λένε πως είναι οι πανσέτες με σάλτσα barbeque, δεν είναι δύσκολη συνταγή, όμως θέλει προσοχή για να βγει σωστά ψημένο το κρέας. Από την άλλη, τα ταξίδια σου ανοίγουν τους ορίζοντες βλέποντας διαφορετικές κουλτούρες και θα πρότεινα να επισκεφτείτε την Κεντρική Ευρώπη. Με την γυναίκα μου είμαστε πολίτες του κόσμου, όχι κοσμοπολίτες, έχουμε επισκεφτεί περίπου 20 χώρες».
Η συζήτησή μας περιστράφηκε σε διάφορα θέματα, φθάσαμε κάποια στιγμή να μιλάμε για την Ελένη Μενεγάκη. Γιατί έτσι είναι οι Chasers. Πρέπει να ξέρουν τα πάντα. Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής πάντως την Ελένη Μενεγάκη την είχε συναντήσεί πριν ακόμη γίνει διάσημη. Σε ένα ταξίδι στη Σύρο περιμένοντας το πλοίο της επιστροφής, πίσω στο 1992 και όπως μου ανέφερε ήταν λαμπερή και επικοινωνιακή. «Περιμέναμε το πλοίο της γραμμής, στο λιμάνι της Σύρου, εγώ ήμουν με τη γυναίκα μου, εκείνη με την παρέα της και είχαμε πιάσει την συζήτηση. Ήταν λαμπερή από τότε» θυμάται.
Μαρία Μάρκου - Η γυναίκα με τα μαύρα
Η «γυναίκα με τα μαύρα» γεννήθηκε στην Αθήνα, πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στη Γερμανία και έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό. «Μεγάλωσα στην Ηλιούπολη και έχω ζήσει στο Βερολίνο. Η μητρική μου καταγωγή είναι από το Άστρος Κυνουρίας και η πατρική από την Κόρινθο. Σπούδασα στην Αθήνα Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο, στη συνέχεια πήγα στο Βερολίνο για να εκπονήσω τη διδακτορική μου διατριβή. Έκατσα ένα πολύ σεβαστό χρονικό διάστημα εκεί, ταυτόχρονα έχω αποφοιτήσει από την Νομική Αθηνών από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, έχω μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκιο και εργάζομαι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις διαπραγματεύσεις για την κοινή αγροτική πολιτική» μου αναφέρει σχετικά με την ακαδημαϊκή και εργασιακή της πορεία.
Η Μαρία Μάρκου έχει ενεργή παρουσία σε ότι αφορά την προστασία των αδέσποτων, ενώ απολαμβάνει το κολυμβητήριο και την yoga. «Στο ελεύθερο μου χρόνο πηγαίνω κολυμβητήριο, κάθε εποχή του χρόνου, και κάνω φανατικά yoga. Είμαι ενεργή σε ότι αφορά την προστασία των αδέσποτων ζώων».
Σπάζοντας τα στερεότυπα η Μαρία Μάρκου θα μου αναφέρει την αγάπη της για το ποδόσφαιρο και την αντπομονησία της να ξεκινήσει το μουντιάλ. «Παρακολουθώ πολύ τα αθλητικά δρώμενα και περιμένω να ξεκινήσει το μουντιάλ. Ίσως είναι στερεότυπο, αλλά νομίζω είμαστε σε μια εποχή που τα στερεότυπα σπάνε και από τα δύο φύλλα. Εγώ ως νομικός ασχολούμαι πάρα πολύ με οτιδήποτε έχει να κάνει με στερεότυπα, τα οποία καταρρίπτονται με νομικό τρόπο. Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι περιορισμένος και τον αφιερώνω στους δικούς μου ανθρώπους».
Βασίλης Φασιάς -Το Βουνό
Ο Βασίλης Φασιάς είναι στρατιωτικός γιατρός στο νοσοκομείο της αεροπορίας, έχει πτυχίο και στη Θεολογία, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εδώ κι ενάμισι μήνα έχει γίνει μπαμπάς διδύμων. «Είμαι παθολόγος στο στρατιωτικό νοσοκομείο και κατάγομαι από την Άρτα και την Κύμη Ευβοίας».
Από μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα και έπαιζε μπάσκετ. Σχολιάζοντας το ύψος του που είναι 2.02 θα μου πει: «Έχω φάει πολλές φορές το κεφάλι μου σε πόρτες, πλέον το έχω συνηθίσει, και εκείνο που με ζορίζει είναι οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ και στα αεροπλάνα. Ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες μέχρι 1.80. Το λέω αστευόμενος γιατί είμαι και υπερβολικά ψηλός και αριστερόχειρας. Πάντως, μου αρέσει που είμαι τόσο ψηλός». Μέχρι την ηλικία των 22 έπαιζε ερασιτεχνικά μπάσκετ, αλλά μετά οι σπουδές είχαν την απόλυτη προτεραιότητα του.
Αυτή τη περίοδο με τον ερχομό των διδύμων ο ελεύθερος χρόνος του είναι αρκετά περιορισμένος. Το διάβασμα, το θέατρο, ο κινηματογράφος έχουν αντικατασταθεί με βόλτες με τα κορίτσια και το άλλαγμα της πάνας, όπως μου αναφέρει χαριτολογώντας.
Το «Βουνό» του «The Chase» έχει αμέτρητα βιβλία και από μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα. «Κατέβαζα την εγκυκλοπαίδεια και διάβαζα σε ηλικία 10 ετών, ξέρω πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο για παιδιά τέτοιας ηλικίας, αλλά μου ήταν έμφυτο».
Όσα αποκαλύπτουν για το παιχνίδι και τις γνώσεις τους
Πώς αποφασίσατε να δηλώσετε συμμετοχή στο παιχνίδι;
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Δεν δήλωσα ακριβώς συμμετοχή. Από νεαρή ηλικία λάμβανα μέρος σε τηλεπαιχνίδια γνώσεων οπότε με ήξεραν οι εταιρείες παραγωγής και με ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η πρόταση μου έγινε το περσινό καλοκαίρι και μάλιστα στην αρχή ξαφνιάστηκα όταν μου μίλησαν για το οικονομικό. Στην συνέχεια μου εξήγησαν αναλυτικά το concept. Πάντως, αν ήξερα πως θα έβγαινε το «The Chase» θα δήλωνα κι από μόνος μου συμμετοχή.
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής: Κι εμένα η παραγωγή με προσέγγισε γιατί έπαιζα σε τηλεπαιχνίδια. Στο πρώτο που είχα δηλώσει συμμετοχή ήταν το 1994 στη Μέγκα Μπάνκα με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και δίπλα του ήταν η Ελένη Μενεγάκη. Πήγα στο τηλεπαιχνίδι κέρδισα τα μεγάλα δώρα και αφού μου ήταν εύκολο δήλωσα συμμετοχή και σε επόμενα. Κάποιος με ήξερε από το χώρο και με πρότεινε στη παραγωγή για το «The Chase».
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα: Η δική μου εμπειρία από τηλεπαιχνίδια είναι από ελάχιστη ως ανύπαρκτη. Είχα δει το τρέιλερ του τηλεπαιχνιδιού και έκανα αίτηση για να συμμετέχω ως παίκτρια και μαζί με μια φωτογραφία έστειλα το βιογραφικό μου. Από την παραγωγή μου πρότειναν να συμμετάσχω στη διαδικασία επιλογής των Chasers. Μετά από πολλά castings βρέθηκα να είμαι μια από τους Chasers που πλαισιώνουν την Μαρία Μπεκατώρου.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Δήλωσα συμμετοχή για να παίξω στο τηλεπαιχνίδι όταν είδα το trailer στο κανάλι. Μίλησα τηλεφωνικά με τους ανθρώπους της παραγωγής και με ρώτησαν αν θέλω να αναλάβω έναν άλλο ρόλο. Μου εξήγησαν τι ακριβώς ήθελαν, με ενδιέφερε και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.
Ποια ήταν η διαδικασία επιλογής σας και πόσο κράτησε;
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Ειλικρινά δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο περίπλοκο! Ήμουν σίγουρος πως θα μας γίνονταν κάποια τεστ γνώσεων, όπως φυσικά συνέβη, αλλά δεν περίμενα τόσα πολλά. Έγιναν πολλές ερωτήσεις γνώσεων και συνεντεύξεις, σε διάστημα 2,5 μηνών, μέχρι να μου πούνε ότι είμαι στο παιχνίδι και στη συνέχεια κάναμε κι ένα δοκιμαστικό στην κάμερα, το οποίο ήταν αυτό που με άγχωνε λιγότερο. Ήμουν εξοικειωμένος, ήλπιζα να απαντήσω στις ερωτήσεις και φυσικά από την παραγωγή ήθελαν να δούνε την επικοινωνία μας με την Μαρία Μπεκατώρου.
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής:Μου αλλάξανε τα φώτα στα τεστ. Το περσινό καλοκαίρι με προσέγγισαν από την παραγωγή κάναμε ραντεβού και ξεκίνησαν τα τεστ κάθε είδους, γνώσεων, με επιλογές, με χρονομέτρηση, χωρίς χρονομέτρηση. Στο τέλος αφού επιλέχτηκα έκανα και δοκιμαστικό με την Μαρία Μπεκατώρου, τους άρεσε η αλληλοεπίδραση και μου ανακοίνωσαν πως θα είμαι ένας από τους Chasers.
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα: Για μένα ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και ήταν ήταν αρκετά διερευνητικό γιατί θα έπρεπε να καλύπτει ο καθένας από εμάς ένα ευρύτατο φάσμα γνώσεων, ταυτόχρονα να έχει ψυχραιμία, ατάκα και να μπορεί να δένει καλά με το concept της παραγωγής. Δεν με άγχωσε στη διαδικασία, αγωνία είχα γιατί ήθελα να ανταποκρίνομαι στο επίπεδο γνώσεων που θεωρώ εγώ ότι έχω και θεωρούν κι άλλοι ότι έχω. Δεν θέλω να απογοητεύω ούτε τον εαυτό μου, ούτε τους συνεργάτες μου. Το τηλεοπτικό δεν με άγχωσε καθόλου. Όταν έμαθα ότι θα είμαι αισθάνθηκα όμορφα γιατί σε επιλέγουν για κάτι που έχει να κάνει με τις γνώσεις είναι μια επιβεβαίωση και αναγνώριση κόπων και χρόνου διαβάσματος.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Από την παραγωγή μου έκαναν πολλές συνεντεύξεις και πολλά τεστ με ερωτήσεις και στο τέλος προχωρήσαμε σε οντισιόν για να δούνε πως γράφω στην κάμερα. Παλαιότερα είχα πάει σε κάποια άλλα τηλεπαιχνίδια, οπότε δεν είχα θέμα έκθεσης.
Τα παρατσούκλια σας τα βγάλατε εσείς ή σας τα έδωσε η παραγωγή;
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Κατά τη διάρκεια της διαδικασία επιλογής και βλέποντας την αγγλική εκδοχή του παιχνιδιού που έχουν παρατσούκλια σκέφτηκα να ψάξω το δικό μου, έτσι ώστε αν με επιλέξουν να δουν πόσο πολύ το ήθελα. Στην Αγγλία δύο από τους πέντε είχαν ονόματα ζώων κι έτσι σκέφτηκα ένα ζώο που μου ταιριάζει κι αυτό είναι το γεράκι γιατί είναι εύστροφο, γρήγορο και το βασικότερο πως αποκτάει αυτά που θέλει. Προσωπικά ότι θέλησα στη ζωή μου πολύ το απέκτησα, ενώ ότι δεν πίστεψα δεν το κατάφερα. Από την άλλη, το γεράκι μου πάει γιατί αστειευόμενος έχω σχολιάσει πως ταιριάζουμε μιας κι έχω γαμψή μύτη.
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής: Το δικό μου παρατσούκλι ήταν πρόταση της παραγωγής και το επιθεωρητής το έχω λίγο στη ζωή μου, λόγω επαγγέλματος. Η εικόνα μου είναι λίγο διαφορετική γιατί σου λένε «αδέκαστος επιθεωρητής» φαντάζεσαι τον επιθεωρητή Ιαβέρη και βγαίνει ένας στρουμπουλός τύπος με άσπρα μαλλιά και μούσια που φέρνει προς τον Άη Βασίλη κι εκεί που ξεγελιούνται οι παίκτες τους βγαίνει ξινό από τις απαντήσεις του. Δεν θα κρύψω πως είμαι λίγο ανταγωνιστικός, αλλά με τον εαυτό μου και όχι με τους παίκτες. Ειδικά στον τελευταίο γύρο που πρέπει να ανασύρεις πολλά πράγματα από τη μνήμη καμιά φορά εκνευρίζομαι γιατί χάνω την ερώτηση και μου έρχεται κατευθείαν η απάντηση. Στην αρχή είχε λίγο παρεξηγηθεί το «γαμώτο» που έλεγα γιατί νόμιζαν πως απευθύνομαι στους παίκτες. Εγώ εκνευριζόμουν με μένα, δικό μου ήταν το πρόβλημα.
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα: Ήταν επιλογή της παραγωγής. Το ενστερνίστηκα και το ενσαρκώνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την άλλη, με μαύρο κανείς δεν έχασε ποτέ, ακόμα και στο χώρο της μόδας το «little black dress» είναι διαχρονικό.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Η παραγωγή διάλεξε και το δικό μου όνομα, ήταν η πρώτη πρόταση που μου έκαναν και μου άρεσε αρκετά. Είναι ωραίο γιατί μου ταιριάζει λόγω μεγέθους και μεταφορικά μπορόυμε να το πάρουμε ως «βουνό γνώσεων». Είναι μικρό και σου μένει».
Πώς γίνεται να έχετε τέτοιο εύρος γνώσεων; Πιστεύω σε όλους μας έχει κάνει εντύπωση που γνωρίζετε από ιστορικά θέματα και φτάνετε μέχρι showbiz.
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Νομίζω αν σου αρέσει η γνώση παντού βρίσκεις κάτι να σε ενδιαφέρει. Δηλαδή, εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν τα μαθηματικά, όμως έχω διαβάσει πολλά βιβλία για μαθηματικούς. Οπότε μπορεί να μην μου άρεσε η θεωρία ενός μαθηματικού, αλλά να μου είχε κάνει εντύπωση η ζωή του και μέσα από αυτή την προσέγγιση σου μένει η θεωρία του. Μου αρέσει από τη βιολογία και την αστρονομία μέχρι τη γλωσσολογία και τη μουσική γιατί παντού βρίσκω κάτι ενδιαφέρον. Υπάρχουν κλάδοι, κυρίως οι επιστήμες, που δεν με ενδιαφέρουν, αλλά τις προσεγγίζω από άλλη οπτική. Για μένα η κινητήριος δύναμη μου είναι η αγάπη για τη γνώση. Θέλω συνέχεια να μαθαίνω, με τρέφει αυτό.
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής: Για μένα η showbiz είναι η δυσκολότερη κατηγορία. Βλέπω τηλεόραση, έχω παιδιά 20-25 ετών που μου λένε πράγματα και τώρα έχω αρχίσει να ενημερώνομαι για τα τρέχοντα. Δεν θυμάμαι πόσες πιτσιρίκες έχει αρραβωνιαστεί ο Ντι Κάπριο, αλλά έμαθα πως όταν φτάνουν 25 χρονών τις χωρίζει. Δηλαδή ξέρω τα βασικά. Πρόσφατα έβλεπα τηλεόραση με την γυναίκα μου και έμαθα την Super Κική, τον Trano. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του ιστορία και τις σπουδές του. Προσωπικά από μικρή ηλικία ξεκίνησα να διαβάζω ότι έπεφτε στα χέρια μου από καζαμία μέχρι λεξικό. Κανείς δεν μου το έμαθε, μόνος μου ξεκίνησα το διάβασμα γιατί μου προκαλούσε ενδιαφέρον και όταν ξεκινάς από μικρή ηλικία σου μένουν πολλά πράγματα.
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα: Η γνώση πρέπει να είναι απενεχοποιημένη από όπου και αν προέρχεται. Ας λάβουμε υπόψιν μας ότι το να γνωρίζει κάποιος θέματα της επικαιρότητας είναι μια γνώση που μπορεί να επηρεάσει μια ζωή. Η showbiz δημιουργεί πρότυπα και καλό είναι να τα γνωρίζουμε.
Είμαστε 4 άτομα που έχουμε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μας στη γνώση, στη μάθηση και κάποιοι την αφιερώνουν ακόμα. Ένας άνθρωπος που έχει συνηθίσει και αγαπά τη γνώση δεν παύει συνεχίζει να μαθαίνει και να διδάσκεται. Όπως έλεγε ο Πλάτωνας η γνώση δημιουργεί ευδαιμονία και εγώ βρίσκω χαρά στη γνώση.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια στερεότυπα. Όπως και με το τι μουσική διασκεδάζει ο καθένας γιατί η άποψη μου είναι πως όλα έχουν την ώρα τους. Για παράδειγμα, δεν ακούς 24 ώρες το 24ωρο κλασική μουσική. Ούτε σημαίνει πως γνωρίζουμε μόνο «σοβαρά» πράγματα και τα υπόλοιπα δεν τα ξέρουμε. Από μικρός μου άρεσε το διάβασμα και με έχει βοηθήσει στο να αφομοιώνω πληροφορίες και γνώσεις.
Οι παίκτες «ψαρώνουν» όταν σας βλέπουν; Έχετε και επιβλητικά παρατσούκλια.
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Από την παραγωγή δεν μας είχαν δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, πχ, να είμαστε ψαρωτικοί, αλλά μπαίνεις από μόνος σου σ΄ένα τρυπάκι. Μου έχουν σχολιάσει κάποιες φορές πως δείχνω λίγο άγριος, ενώ από κοντά είμαι πιο γλυκός. Εντωμεταξύ, πιστεύω πως είμαι μακράν ο πιο χαμογελαστός από τους υπόλοιπους Chasers. Ομολογώ όμως πως κι εγώ όταν κάνω είσοδο θέλω να είμαι λίγο ψαρωτικός. Στη συνέχεια που ξεκινάει το παιχνίδι και μας γίνεται η ερώτηση πρέπει να σοβαρέψω, να συγκεντρωθώ για να εστιάσω στην απάντηση οπότε δε γίνεται να γελάω. Πλέον έχουμε αποκτήσει σεβασμό για τις γνώσεις μας και μάλιστα έρχονται παίκτες που μας λένε ότι είναι τιμή τους που παίζουν μαζί μας.
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής: Κάποιες φορές με μπέρδευαν με το βουνό λόγω όγκου, ενώ εκείνος είναι λόγω ύψους. Θα έλεγα πως περισσότερο τους τρομάζει λίγο το όλο στήσιμο και αν είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδι υπάρχει το άγχος. Από την άλλη, είναι τέτοιο το format που παθαίνουν σοκ όταν απαντάμε μια δύσκολη ερώτηση. Ένα κλασσικό παράδειγμα ήταν η ερώτηση από που αναπνέει η χελώνα και η απάντηση ήταν από τον πισινό της. Είχε τύχει να δω ένα ντοκιμαντέρ που η χελώνα έπεφτε σε χειμερία νάρκη και ανέπνεε από εκεί τι να κάνω αφού το είχα δει. Αν ασχολείσαι με πολλά πράγματα, έχεις λίγο καλή μνήμη σου μένουν πράγματα. Τις προάλλες έπεσα σε ένα αγγλικό κείμενο, το οποίο μιλούσε για δύσκολες λέξεις και 2-3 ήταν ελληνικής προέλευσης που ανακάλυψα ότι υπάρχουν ατόφιες στη γλώσσα μας. Μια από αυτές είναι η λέξη πετριχώρ που είναι η μυρωδιά της φύσης πριν ή μετά την βροχή. Αν μου γίνει ποτέ ερώτηση για αυτή τη λέξη θα νομίζουν σίγουρα πως κάποιος μου την έχει πει.
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα: Είναι όντως είναι επιβλητικά τα παρατσούκλια. Εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην παραγωγή που επέλεξε σωστά. Ο παίκτης εκτίθεται, η έκθεση από μόνη της φέρνει ένα άγχος δεν είναι εύκολο τηλεοπτικά να εκτίθεσαι για γνώσεις, μπορεί να έχεις εκτιμήσει διαφορετικά τις ικανότητες σου, αλλά είναι απολύτως σεβαστό. Σέβομαι τον κάθε παίκτη που έρχεται γιατί εγώ μπορώ να μπω στα παπούτσια του εκείνη την στιγμή. Πολλοί παίκτρες έχουν άγχος και θέλω να τους το κατευνάσω γιατί απέναντι τους έχουν ανθρώπους και όχι μηχανήματα που ξέρουν όλες τις απαντήσεις. Κι οι chasers κάνουμε λάθη, παίζουμε με ίσους όρους.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Όλο το παιχνίδι είναι δομημένο για να κερδίζουν οι παίκτες με την έννοια πως έχουν πλεονεκτήματα. Βλέποντας του Chasers εκεί πάνω κι εγώ θα ψάρωνα. Ξέρω πως είμαι πιο αυστηρός από το «Γεράκι» και τον «Επιθεωρητή», αλλά εκείνοι σφάζουν με το γάντι. Εγώ ζορίζομαι γιατί είναι κόντρα λίγο για μένα μιας και κάνω πλάκες γενικότερα.
Αλήθεια, ο κόσμος που σας συναντάει στο δρόμο ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας ρωτάει;
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Προσωπικά δεν με αναγνωρίζουν τόσο πολύ. Ακόμα και με το κοστούμι που φοράω στο γύρισμα δείχνω διαφορετικός. Πάντως, όταν με αναγνωρίζουν μου λένε όμορφα λόγια και φυσικά με ρωτάνε αν μας λέει κάποιος τις απαντήσεις. Το πρώτο καιρό πολύ έντονα, αλλά μετά αποκτήσαμε σεβασμό για τις γνώσεις μας. Στην αρχή ακόμα και οι φίλοι μου, οι οποίοι ξέρουν πόσο λατρεύω την γνώση και πως διαβάζω από παιδάκι με ρωτούσαν αν μου λένε τις απαντήσεις.
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής: Η πρώτη ερώτηση που μου κάνουν είναι αν μας λέει κάποιος τις απαντήσεις. Εξηγώ πως όταν γυρίζουμε 2-3 επεισόδια μαζεμένα δεν γίνεται να κάθομαι να μαθαίνω απ έξω περίπου στις 200 ερωτήσεις. Εξάλλου, έχω πρωινή δουλειά, δεν είναι το τηλεπαιχνίδι το επάγγελμα μου. Αγαπούμε πολύ τη γνώση και το διάβασμα και συγκρατούμαι πράγματα.
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα: Σίγουρα ρωτάνε αν τα ξέρουμε όλα και η απάντηση μου είναι «όχι δεν τα ξέρω όλα, ξέρω πολλά και φροντίζω να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου». Ο κόσμος μας έχει δεχτεί με αγάπη και χαίρεται που βλέπει ένα τηλεπαιχνίδι με ποιότητα και γνώση. Ας κάνουμε λίγο σοφότερα τα παιδιά μας και ας είμαστε ένα παράδειγμα πως η γνώση ανοίγει πόρτες παντού.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Στη δική μου περίπτωση έρχονται ασθενείς με κοιτάζουν περίεργα, το καταλαβαίνω, και μου λένε «κάπου σε ξέρουμε». Μόλις τους ρωτάω αν βλέπουν τηλεόραση καταλαβαίνουν αμέσως ποιος ίμαι. Έχω δεχτεί όμορφα σχόλια και από μικρά παιδιά.
Τι σας κέρδισε στο παιχνίδι;
Ηλίας Αλεξίου, Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής: Είχα δει το παιχνίδι στο διαδίκτυο και μου άρεσε πολύ ο ρόλος των chasers που θεωρούνται άτομα με καλές γνώσεις και είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι με αντιπάλους άλλους ανθρώπους και όχι ένα μηχάνημα. Προάγει καλή γνώση. Φυσικά ρόλο έπαιξε και η Μαρία Μπεκατώρου μια ακομπλεξάριστη γυναίκα, προσιτή, γελαστή. Μόνο που με εκνευρίζει γιατί μου μιλάει στον πληθυντικό λόγω της ηλικίας μου, ενώ είμαστε συνεργάτες. Γελάμε πάρα πολύ και στα παρασκήνια, ειδικά όταν πέφτουν κάποιες λέξεις, όπως ο ποδοσφαιριστής Μουνίτης που είχε γίνει ο κακός χαμός μέχρι να ολοκληρωθεί η ερώτηση.
Πάνος Δημάκης, Το Γεράκι: Από την αρχή με κέρδισε η Μαρία Μπεκατώρου, μάλιστα είχα παίξει στο «Still Standing» και με θυμόταν γιατί ήμουν ένας από τους δύο παίκτες που είχαν κερδίσει το μεγάλο έπαθλο. Όταν έμαθα πως θα είναι η παρουσιάστρια χάρηκα πάρα πολύ γιατί έχει χιούμορ, σέβεται τον τηλεθεατή και είναι αυτό που λέμε «το κορίτσι της διπλανής πόρτας». Όταν είδα το ξένο παιχνίδι είχε ρυθμό και μου κράτησε το ενδιαφέρον και είναι ένα «ζωντανό» παιχνίδι με αντιπάλους ανθρώπους και όχι μηχανήματα να δίνουν την απάντηση.
Μαρία Μάρκου, Η Γυναίκα με τα Μαύρα:Είναι ένα τηλεπαιχνίδι με δυναμισμό που συνδυάζει ισορροπημένα την ψυχαγωγία με τη γνώση. Είχα δει την αγγλική και κυπριακή version για αυτό μόλις είδα το τρειλερ δήλωσα συμμετοχή. Από την άλλη, η Μαρία Μπεκατώρου είναι εξαιρετική και από την πρώτη στιγμή στο γύρισμα που είχα κάνει με έκανε να νιώθω πολύ καλά. Επιπλέον, κάθε φορά που πηγαίνω για γύρισμα έχω μεγάλη χαρά γιατί είναι όμορφο το κλίμα και συνυπάρχουμε αρμονικά.
Βασίλης Φασιάς, Το Βουνό: Θεωρώ πολύ έξυπνο όποιον σκέφτηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί συνδυάζει το ατομικό με το ομαδικό, έχει γρήγορες εναλλαγές και σε κρατάει. Επίσης, η Μαρία Μπεκατώρου είναι ευγενέστατη και περνάμε πολύ όμορφα. Πάντα σε μια δουλειά το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο. Την ώρα του γυρίσματος περνάω πολύ ωραία και ρίχνουμε πολύ γέλιο.