Ισπανική εταιρεία κινουμένων σχεδίων έκανε ένα animation βίντεο για να υπερτονίσει το πόσο απίθανο είναι να ανελκυστεί στην επιφάνεια του Ατλαντικού το υποβρύχιο «Τιτάν», που αγνοείται στα βάθη του ωκεανού.
Ένα τρομακτικό κινούμενο σχέδιο δείχνει πόσο βαθιά θα μπορούσε να βρίσκεται χαμένο το υποβρύχιο με τους δισεκατομμυριούχους, που πήγε να... χαζέψει το κουφάρι του θρυλικού Τιτανικού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την εταιρεία που προσπάθησε να συγκρίνει με μεγέθη που μπορεί να κατανοήσει ο πολύς κόσμος το πόσο βαθιά είναι το «Τιτάν», το υποβρύχιο βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας, που απέχει από τη στεριά όσο δύο... Γκραν Κάνιον!
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, για την οποία έχουν επιστρατευθεί και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, του Καναδά κι άλλων χωρών, το βίντεο της MetaBallStudios δείχνει πόσο μάταιη είναι, ουσιαστικά, η όποια προσπάθεια ανεύρεσης και ανέλκυσης επιχειρείται.
Το κλιπ, που δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία κινουμένων σχεδίων MetaBallStudios, κατηφορίζει σταδιακά σε ένα ψηφιακό υποβρύχιο σκηνικό. Ξεκινώντας από δυσθεώρητα ύψη για τον άνθρωπο, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Μπουρτζ Καλίφα, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, η κάμερα φτάνει τα 12.000 πόδια (σ.σ.: 3.700 μέτρα) στο κουφάρι του «Τιτανικού», στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού.
Το σοκαριστικό βίντεο που αποτυπώνει το βάθος που βρίσκεται το υποβρύχιο «Titan»
Το υποβρύχιο «Titan», το οποίο λειτουργεί υπό την αμερικανική εταιρεία OceanGate, της οποίας ο ιδιοκτήτης και CEO συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του «Τιτανικού» το πρωί της περασμένης Κυριακής, αλλά κάθε επαφή με το μητρικό σκάφος χάθηκε λίγο αργότερα κι έκτοτε άρχισε η επιχείρηση εντοπισμού του.
Το... crew του βαθυσκάφους «Titan»
Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν, ο Shahzada Dawood, επιβαίνει στο υποβρύχιο μαζί με τον γιο του, Suleman, τον δισεκατομμυριούχο Hamish Harding, τον Stockton Rush και τον Paul-Henry Nargeolet.
Βάσει των προδιαγραφών του υποβρυχίου, το οξυγόνο που απομένει για τους επιβαίνοντες θα τελειώσει το μεσημέρι της Πέμπτης...
Το οξυγόνο που απομένει και το διοξείδιο του άνθρακα που σκοτώνει
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, πρόβλημα αποτελεί και το διοξείδιο του άνθρακα. Το άγχος και το στρες επιταχύνει την αναπνοή κι όλη αυτή η διαδικασία εκλύει περισσότερο διοξείδιο. Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να επιβιώσει για κάποιο διάστημα από τη στιγμή που θα αδειάσουν οι φιάλες οξυγόνου του υποβρυχίου, ωστόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ψυχική κατάσταση των επιβατών, καθώς θεωρείται απίθανο να μην έχουν πανικοβληθεί με όσα βιώνουν...